De stroopwafelshop

Auteur: Astrid Harrewijn
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 288

Over het boek:
Een jonge vrouw gooit haar leven over een totaal andere boeg en moet daarbij de nodige obstakels overwinnen

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in Ă©Ă©n jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Mening Marjon:
Al vanaf de eerste bladzijde word je dit heerlijke boek ingezogen en het laat je niet meer los. Suze vertelt haar verhaal en doet dat met verve: je gaat echt van haar houden. Ze heeft het niet makkelijk daar in New York, maar dan ontmoet ze Ella en die brengt een heleboel in beweging. Wat zo extra leuk is aan dit boek is de originele insteek: hoe verzin je het! Er gebeurt echt een heleboel: van vuurwerk tot hond, van misselijk zijn tot peper in de stroopwafels. Je vliegt door het boek heen en helaas helaas is het dan weer uit. Ik heb genoten!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.