De Thuisreis

thuisreis

De papieren editie is alleen tweedehands verkrijgbaar.

Auteur Rosamunde Pilcher
Uitgever Unieboek/Het Spectrum
Jaar 2013 (1995)
Aantal bladzijden 902

Korte samenvatting
Judith Dunbar is veertien als ze wordt ondergebracht  op een kostschool in Cornwall omdat haar familie in  het buitenland verblijft. Ze sluit vriendschap met de  eigenzinnige Loveday en leert een nieuwe wereld kennen:  de rijkdom en glamour van de Britse aristocratie.  Het landgoed van Lovedays familie voelt als een  tweede thuis. Totdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt  en Judith  weer helemaal op zich zelf aangewezen   heel andere dingen leert, over moed en over liefde. Ze  zal een lange reis moeten maken voor ze eindelijk thuis  kan komen.  De thuisreis is een grootse, meeslepende roman, met het  reliëf van het echte leven, rijk aan detail, zorgvuldig en  subtiel in observatie.

Mening
Ik las dit boek al een aantal keren eerder en heb zelfs de serie op dvd (niet Nederlands ondertiteld). Zoals eerder gezegd is Rosamunde Pilcher een van mijn favoriete schrijfsters en van alle boeken die ze schreef, is dit mijn favoriete boek. Het is er nu eindelijk ook digitaal, dus ik heb het aangeschaft en herlezen. En weer verloor ik mezelf in dit prachtige verhaal. Je wordt er in meegesleept, het laat je niet los. Alle personen gaan voor je leven en je gaat van ze houden. Wat heeft Rosamunde Pilcher toch geweldig mooie boeken geschreven. In 2000 verscheen haar laatste boek; sindsdien beschouwt ze zichzelf als gepensioneerd. Ze is inmiddels 88 jaar en woont in Schotland. Haar zoon Robin Pilcher schrijft ook.

Meer recensies van boeken van Rosamunde Pilcher: KLIK

Aantal sterren (maximaal 5) *****

Marjon.

15 gedachten over “De Thuisreis”

  1. Hihi Tamara, nu ben ik wel heel benieuwd wat NTL betekent 😉 Nog te lezen lijst of zoiets?

   Ik vind alle boeken van Rosamunde Pilcher goed (op 1 na), maar haar 4 dikke boeken, die ook wel de 4 Jaargetijden Boeken worden genoemd (Schelpenzoekers, De Thuisreis, September en Midwinter) vind ik de mooiste boeken. Ze hebben niets met elkaar te maken hoor, het zijn op zichzelf staande verhalen).

   1. Hoi, NTL betekend nog te lezen. Dus je zat goed. De andere van de 4 jaargetijden heb ik al wel gelezen. Dus toch maar snel aan deze beginnen

     1. ik ga vanmiddag in het boek beginnen. Ben erg benieuwd. Zal zeker laten weten wat ik ervan vind

    1. Tamara, ik ben ook benieuwd wat je er van vindt. Maar je bent nog wel even bezig hù. 😉 Veel leesplezier in ieder geval!

     1. Toch kom ik er niet door heen. Ben nu maar even in een ander boek begonnen. Maar dat zegt niks hoor, Kan het over een paar maanden pakken en dan lees ik het zo uit. Zit nu even niet zo lekker in mijn vel en dat heeft er wel mee te maken

    2. Dat herken ik wel. Dat wat lekker leest heeft inderdaad heel erg met je stemming te maken. Om mij heen is momenteel veel verdriet en er zijn grote zorgen en ik lees nu vooral de wat ‘makkelijkere’ boeken.
     De Thuisreis had ik al als serie bij de NCRV gezien (jaaaaaren geleden) voor ik het boek las. Ik denk dat dat wel verschil maakt.

     1. Wat vervelend Marjon om te lezen. Sterkte.
      Ik heb de serie op dvd, maar moet ik nog kijken. Ik lees nu ook een boek wat makkelijker leest

    3. Dank je wel, voor jou ook sterkte hoor!

     Ik zeg altijd: zoveel boeken, zo weinig tijd. Dus als iets niet pakt, dichtslaan en een ander boek beginnen.

 1. voor mij ook zeker 5*
  Wat een dikke pil was dit zeg,maar zo de moeite waard,je moet hier echt de tijd voor nemen en van genieten want dat is het boek echt waard.Het draait allemaal om het leven van Judith dat je vanaf haar veertiende jaar volgt,als eenmaal haar moeder en haar zusje naar haar vader in het buitenland gaan komen en steeds meer personen in het boek voor waar Judith de rest van haar leven mee te maken gaat krijgen ook deze personen zijn zo geweldig beschreven dat je ze niet vergeet,zeker Loveday is iemand die ik niet ga vergeten want ook haar verhaal vond ik zo mooi in dit boek.In de tijd van de oorlog volg je wat er van iedereen terecht is gekomen en wie deze ellende allemaal overleeft heeft en hoe.Gewoon prachtig tot het einde.

  1. Natasja, bijna al haar boeken zijn mooi, vooral de dikkere (maar De Thuisreis is het dikste boek).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.