De torens van februari *****

torensvanfebruari

Auteur: Tonke Dragt
Uitgever: Leopold
Jaar: 1973/2014
Bladzijden: 206

Samenvatting:
Ik vroeg: ‘Welke dag is het vandaag?’
‘Dertig februari,’ zei de oude man.
Plotseling zag ik de zee… Zee, strand, schelpen, voetsporen in het zand… Ii>
Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben…
Dit zijn regels uit een dagboek. De schrijver ervan is zijn geheugen kwijtgeraakt, al roepen enkele dingen vage herinneringen op: Ik zag de torens, grote blokken… bijna lichtend tegen de sombere lucht. Ik ken die torens, ik ken ze. Maar alleen een woord kwam in me op en dat woord hoorde bij de torens: februari.
De jongen die dit dagboek bijhoudt, gaat op zoek naar zijn vergeten verleden. Een ontdekkingsreis in een vreemde wereld waar alles nieuw is. Of lijkt dat maar zo? Wie kan hij vertrouwen? En zal hij vinden wat hij zoekt?

Mening:
Als ik kind verslond ik ook boeken en toch had ik nog nooit van Tonke Dragt gehoord tot een aantal jaren geleden; toen maakte ik kennis met het verhaal De Zevensprong. En nu heb ik dit boek gelezen en dat zou ook een jeugdboek zijn, maar ik vind het een heel volwassen boek. Wat een fantasie heeft deze schrijfster toch! Ik kon het boek niet meer wegleggen, ik las het in een paar uur tijd uit. Het is spannend, uniek, boeiend en zo fantasierijk dat je het boek ook nooit meer zal vergeten (tenzij je op 29 februari jaar die andere wereld oversteekt 😉 ). Wat een aanrader!

*****

Marjon.

Meer over Tonke Dragt op Wikipedia KLIK
De website van Tonke Dragt KLIK

3 gedachten over “De torens van februari *****”

  1. Ik heb in mijn “jeugd” ook het boek De zevensprong gelezen en was erg onder de indruk. Wat een goede schrijfster is Tonke Dragt. Op mijn verlanglijst staan nog haar boeken van De brief voor de koning en Wildewoud.

    1. Ik las De Zevensprong een aantal jaren geleden en heb ook de dvd aangeschaft; het verhaal kwam me bekend voor, dus misschien dat ik het wel op tv had gezien? Ik ben zelfs naar de plek van De Zevensprong geweest bij Ruurlo. Het kasteel daar is trouwens ook decor in de serie geweest. De Toren van Februari is weer van een heel ander genre maar je legt het niet meer weg als je er eenmaal in begint!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.