De tragedie van Ladenbrooke Manor

Auteur: Melanie Dobson
Uitgever: Voorhoeve
Jaar: 2016
Bladzijden: 384

Over het boek:
De ontroerende roman ‘De tragedie van Ladenbrooke Manor’ van Melanie Dobson speelt zich af op het Engelse platteland met zijn zachte zomeravonden, schattige cottages en weelderige tuinen vol vlinders. Midden in deze idyllische setting ontvouwt zich een mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties vrouwen.

Als Heather Toulson terugkeert naar het huisje waar ze opgroeide op het Engelse platteland, ontdekt ze lang verborgen geheimen over de geschiedenis van haar familie en stuit ze op de waarheid rond een moord van zestig jaar geleden.

Libby, een vrolijke en vrije jonge vrouw, is bevriend met haar buurjongen, Oliver, de zoon van Lord Croft van Ladenbrooke Manor. Ze raakt in verwachting en wordt door haar vader op straat gezet. Niet veel later verdrinkt Oliver in een rivier. Hoewel zijn dood verdacht is, wordt een eventuele dader nooit gevonden.

Zestig jaar later keert Heather Toulson terug naar het huisje waar ze opgroeide op het Engelse platteland, vlak bij Ladenbrooke Manor. Tijdens het uitzoeken van de spullen van haar overleden vader, heeft ze een ongemakkelijke ontmoeting met haar eerste liefde. Maar wat haar nog meer in verwarring brengt, is een ontdekking die de geschiedenis in een heel ander licht plaatst.

Mening Marjon:
Het boek boeit vanaf de eerste bladzijde en je wordt meegezogen het verleden in. Draait het verhaal alleen om Maggie en haar beslissing om met Walter te trouwen? Of draait het ook om Libby, die zo anders dan anderen is, iets wat in deze tijd autisme heet. Het boek raakt je en je blijft lezen omdat je zo graag wil weten wat er precies gebeurt is. Het zit heel ingewikkeld in elkaar allemaal en toch is het heel geloofwaardig. Prettige schrijfstijl, mooie sfeerbeschrijvingen… wat een prachtig boek!

*****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.