De verborgen wereld van de vos

Auteur: Adele Brand
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2020
Bladzijden: 240
.
Over het boek:
De vos, in de natuur een veelvoorkomend roofdier, laat zijn dansende oranje staart tegenwoordig ook in onze achtertuin zien. Wie is deze wilde bezoeker? Waar gaat hij naartoe, en hoe ziet zijn wereld eruit?

In De verborgen wereld van de vos onthult ecoloog Adele Brand haar diepe liefde voor dit raadselachtige dier. Ze laat zien hoe de vos door zijn intelligentie en zintuigen niet alleen in de natuur kan overleven, maar ook in betonnen parkeergarages en langs drukke spoorlijnen. Dit fascinerende boek, waarin Adele Brand een schat aan ervaringen en verhalen met ons deelt, is het resultaat van een levenslange obsessie met dit buitengewone schepsel.

.
Mening Marjon:
Een interessant en boeiend geschreven boek over een roofdier dat overal leeft: op het platteland en in de stad. Er zijn veel vooroordelen en misstanden over de vos en de auteur doet haar best dat weg te nemen. Je leert er heel veel van. Hoewel Nederland (Amsterdam) zijdelings genoemd wordt, speelt dit zich af in Groot-BrittanniĂ«. Zelf heb ik geregeld vossen in Den Haag gezien (ja, gewoon in de woonwijken, maar vlak bij landgoederen en duinen) en ook hier in de polder, niet ver van Amsterdam heb ik wel eens een vos waargenomen. Ze zijn overal en het boek is in ieder geval heel interessant. Met foto’s en tekeningen.
.
*****
.
Marjon

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.