De vergeet mij niet-sonate

Schrijver: Santa Montefiore
Uitgever: Bruna (speciale uitgave)
Jaar: 2003/2010
Aantal blz: 429

Over het boek:
De Vergeet mij niet-sonate is een meeslepend verhaal over een onmogelijke maar onverwoestbare liefde en de helende kracht van muziek.
Audrey Garnet, haar zusje Isla en hun drie jongere broers groeien op in de Engelse wijk Hurlingham in Buenos Aires. Ze hebben een beschermde, zonnige jeugd en brengen vele dagen door op de countryclub.
Als de twee vrijgezelle Engelse broers Cecil en Louis Forrester naar Argentini√ę komen met de bedoeling carri√®re te maken, raakt de kleine gemeenschap in rep en roer. Vooral de charmante Cecil is een gewilde partij. Hij voelt zich meteen aangetrokken tot de lieve Audrey. Terwijl het voor de buitenwereld lijkt alsof zij zijn liefde beantwoordt, heeft zij in werkelijkheid haar hart verloren aan Louis. Net als Audrey besluit dat ze haar liefde niet meer wil verbergen en met Louis verder wil, slaat het noodlot toe.
De Vergeet mij niet-sonate die Louis voor haar componeerde, zal voor haar een eeuwige herinnering zijn aan alles wat zij heeft moeten opgegeven.

Mening Marjon (14 april 2010):
Marjon die t√≤ch weer een boek van Santa Montefiore leest…? Tja… Het ene boek vind ik prachtig en aan het andere vind ik niets aan… Het heeft ook te maken met het feit dat ik verhalen die zich in Zuid-Amerika afspelen wat minder boeiend vind – al kan ik niet zeggen waarom. Hoe dan ook… Dit zou dus geen boek voor mij zijn. Maar het lag bij Bruna voor 5,95 en ik had er opeens zin in, dus ik kocht het. En ik heb genoten. Vanaf de eerste bladzijde. Het is vreselijk romantisch – niet eens iets wat ik graag lees, maar ik was ervoor in de stemming. De meeste bladzijden las ik weg in gestolen uurtje in het zonnetje in de tuin. Vermoedelijk droeg die sfeer er ook aan bij. Hoe dan ook… Het is een heerlijk, niet te versmaden boek!

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.