De vergeten zomer

devergetenzomer

Auteur: Carol Drinkwater
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2016
Bladzijden: 386

Over het boek:
De druivenoogst is altijd een feestelijke gebeurtenis in de wijngaard van de familie Cambon. Behalve dit jaar. Wanneer de oogst door een fout mislukt, is dit slecht nieuws voor het voortbestaan van het landgoed. En Clarisse Cambon weet precies wie ze dat kwalijk moet nemen: haar schoondochter Jane. Het is slechts Ă©Ă©n incident in een jarenlange strijd, waarvan beide vrouwen de oorzaak verborgen houden voor Luc. Luc, die altijd zijn best doet om zijn vrouw en zijn moeder met elkaar te verzoenen. Maar als het noodlot toeslaat, blijft Jane vol twijfels achter. Welke geheimen heeft haar man altijd voor hĂĄĂĄr verborgen gehouden?
Wanneer ze de dagelijkse leiding van de wijngaard overneemt, vindt Jane bewijs voor het feit dat Luc niet de man was op wie ze twintig jaar geleden verliefd werd. En wat erger is, ze weet dat alleen haar oude vijand Clarisse kan helpen om de waarheid te achterhalen


Mening Marjon:
Een verrassend boek. Als Jane na een hoop onzekerheden over haar man ook nog weduwe wordt, verandert dat alles in haar leven. Zonder dat ze begrijpt waarom worden er steeds meer laagjes uit het verleden van haar man en haar schoonmoeder blootgelegd en dit proces is niet meer te stoppen. Ze moet Londen verlaten en keert terug naar de Provence waar ze alles op alles zet om te redden wat er te redden valt van Les Cigales, de wijngaard en olijfgaard van haar ziekelijke schoonmoeder. En er wordt steeds meer duidelijk over het dramatische geheim van haar schoonfamilie. Jane blijkt er meer bij betrokken te zijn dan ze had kunnen dromen. De oorlog met Algerije speelt ook een (kleine) rol. Geweldig boek met heerlijke sfeerbeschrijvingen; zowel qua omgeving en natuur als qua voedsel, iets wat een grote rol speelt in de Provence. Carol Drinkwater is er als geen ander goed in je mee te nemen naar die Provenve; je waant je daar echt. Dat komt ongetwijfeld omdat deze Brits/Ierse actrice daar al jaren woont met haar man en daar een olijfgaard runt. Niet meer weg te leggen.

*****

Marjon

EĂ©n gedachte over “De vergeten zomer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.