De voedingswijzer

Auteur: Juglen Zwaan
Uitgever: Succesboeken.nl
Jaar: 2017
Bladzijden: 480

Over het boek:
Eten doen we allemaal dagelijks. Maar wat stoppen we nu precies in onze
mond? Wat zit erin? Wat doet het met onze gezondheid? Dit gebonden, full
colour boek van 480 pagina’s geeft daar op een begrijpelijke manier
antwoord op.
Honderden voedingsmiddelen komen uitgebreid aan bod. Uniek is ook de
zelfhulpwijzer, waarbij eenvoudig is op te zoeken welke voedingsmiddelen
positief kunnen inwerken op bepaalde klachten.
Het is een zeer complete gids, waarbij gebruik gemaakt is van de huidige
wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid.
Nog niet eerder is er zo’n compleet naslagwerk verschenen waarin vrijwel
alle onbewerkte voedingsmiddelen uit de supermarkt zo uitgebreid besproken
zijn.
Aan bod komen onder meer groenten, fruit, noten, zaden, granen,
peulvruchten, kruiden, kiemen, slasoorten, zeewier, oliën, vetten, vlees,
vis, zuivel, dranken en meer.

Dit boek geeft je alle gereedschappen om je gezondheid op een
natuurlijke manier in eigen hand te nemen.
Dit boek geeft inzicht in:
de heilzame werking van vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen die in de
supermarkt te vinden zijn;
de wetenschappelijke kennis over de werking van voeding op onze gezondheid;
welke voeding je voor welke klachten kunt inzetten;
de voedingsmiddelen met de meeste specifieke vitamines en mineralen;
welke nutriënten er in natuurlijke voedingsmiddelen aanwezig zijn;
hoe je voeding kunt inzetten om je gezondheid te verbeteren.
Over de auteur
Juglen Zwaan (1982) is voedingsdeskundige en besloot zijn baan als
leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen bewust te gaan
maken van de relatie tussen voeding en gezondheid.
Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen
geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij
inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van voeding,
supplementen en gezondheid.

Mening Marjon:
Met dit boek heb een behoorlijk compleet overzicht in handen van alles wat we op ons bord leggen. Je vindt er informatie over groente, fruit, noten, zaden, granen, dranken, peulvruchten, oliën, enzovoort. Er wordt verteld wat het voedingsmiddel ons te brengen heeft, welke klachten kunnen verminderen en wat erdoor kan verbeteren. Ook bevat het boek overzichten wat betreft allergieën, eiwitten, ijzer, fyto-oestrogeen, seizoensfruit en -groente, bewaren, vis… Het kan niet op. Het boek is heel overzichtelijk gebracht en kan door iedereen opgepakt en begrepen worden. Het nadeel daarvan is dat nuances missen, maar evengoed is dit zo’n grote aanrader dat het een dikke 5 sterren verdient!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.