De vrouw die terug moest – Annabel (Charlie Lager 1)

 

Auteur: Lina Bengtsdotter
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2018
Bladzijden:

Over het boek:
Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje GullspÄng. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, haar ouders zijn radeloos.
In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline ‘Charlie’ Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin gaat Charlie naar GullspĂ„ng – het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Charlie gedraagt zich namelijk niet zoals men van vrouwen verwacht: veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en niet bezig met wat anderen van haar vinden.
Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in GullspÄng altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden?

Mening Marjon:
Het was lang geleden dat ik een Zweedse thriller las, maar nu weet ik weer waarom ik ze graag lees.
Dit boek heeft echt de sfeer van Zweedse thriller: heftig, indringend en met een reĂ«el tintje. Je weet dat dit soort dingen overal kunnen gebeuren en gebeurd zijn. Charline – Charlie zoals ze nu genoemd wordt – wordt als politie-agent naar het dorpje geroepen waar ze opgroeide en waar ze eigenlijk niet naar toe wil. Er is een meisje vermist. Ze probeert te verbergen dat ze daar vandaan komt, maar wordt uiteindelijk herkend en door een stomme zet van het onderzoek gehaald. Toch graaft ze verder en dan komt er een verleden boven wat haar verbijstert. Daarnaast loopt het verhaal van het vermiste meisje. Wat is er in haar laatste uren gebeurd?
Het verhaal houdt je aandacht doorlopend vast, leest prettig weg in korte hoofdstukken. Er lopen 3 verhaallijnen zonder dat het verwarrend is: het heden, het verleden en de avond waarop Annabel verdween. Ik hoop dat er meer boeken in deze serie verschijnen.

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank.

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.