De vuurtoren van Connemara

vuurtorenvan

Auteur Santa Montefiore
Uitgever Boekerij
Jaar 2013
Aantal bladzijden 397

Over het boek:
Op en top romantiek aan de ruige kust van IerlandNadat Ellen Trawtons leven achtentwintig jaar lang streng is geregisseerd door haar dominante, ambitieuze moeder, staat ze op het punt te trouwen met een keurige man van wie ze niet echt houdt. In een opwelling besluit ze ervandoor te gaan, naar de enige plek die ze kan verzinnen waar haar moeder haar niet zal zoeken: Connemara, in het westen van Ierland, waar haar moeder opgroeide, vertrok en sindsdien nooit meer over sprak.In Connemara leert Ellen familie kennen waarvan ze niet wist dat ze die had, en ontdekt ze de hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden. Ze ontmoet er ook de charismatische Conor Macausland, die vijf jaar geleden zijn vrouw is verloren toen de vuurtoren om onverklaarbare redenen door brand werd verwoest. Ellen wordt steeds nieuwsgieriger naar deze geheimzinnige Ier.

Mening Marjon:
Verrassend en… wauw! Zo gaat het vaak met boeken van Santa… Ze schrijft liefdesverhalen, maar het verhaal er omheen heeft telkens zo’n andere invalshoek, dat je je wel eens afvraagt of dat echt allemaal door Ă©Ă©n persoon geschreven kan zijn. Santa speelt in dit boek met spiritualiteit en dat draagt en voedt het verhaal. Ze heeft het prachtig verwerkt en een laten worden met het verhaal er omheen. De hoofdstukken worden afgewisseld door de hoofdpersoon in het aardse leven en de hoofdpersoon in het niet-aardse leven en dat maakt het verhaal juist bijzonder. Het is mooi, het is ontroerend en zoals ik gewend ben van haar boeken, blijf je lezen. Ze is absoluut een van mijn favoriete schrijfsters. En misschien vind ik dit wel een van haar beste boeken tot nu toe.

*****

Mening Viv:
Santa Montefiore is een populaire romanschrijfster. Ik las paar jaar geleden al eens “de affaire”. Dit boek speelt zich grotendeels af in een prachtig gebied in Ierland. Santa weet deze sfeer echt heel goed neer te zetten. Ik zou er zo naar toe willen gaan. De hoofdstukken wisselen elkaar af tussen Ellen en de geest van de overleden Caitlyn. Ik vond het soms wat zweverig en het boek kwam wat traag op gang. Toch wilde ik graag weten hoe het nou allemaal verder ging. En de beschrijvingen van de personages is Santa erg sterk in. Je kan je goed een beeld vormen van de dorpsbewoners van Bellymaldoon. Een erg fijn zomers boek. Ik ben benieuwd naar de andere boeken en dat zijn er nogal wat zag ik.

****

Marjon en Viv.

20 gedachten aan “De vuurtoren van Connemara”

  1. Viv, het is zo’n prachtig boek! Ik heb inmiddels alweer een goed boek uitgelezen, maar dit boek laat me nog even niet los.

 1. Hoi Marjon. Oh jee ik kan niet wachten. Ik wil nu al dat het de 20ste is. Dan ren ik naar de boekhandel. ;-). Ik wil wel een keer een boekrecensie sturen. Ik kom namelijk nooit goed uit me woorden. Maar als je het dan niks vind is het ook niet erg.

  1. Hihi Manuela,

   Hoezo wachten tot de 20e? Ik heb het boek afgelopen vrijdag al bij de Ako gekocht 😉 En bij onder andere ebook.nl is het al digitaal te koop.

   Ik kocht het vrijdag op een NS station en las het zondagavond al uit. Niet meer weg te leggen.

   Je hoeft niet mee te doen met Uitgelezen hoor, maar alles wordt nu zo eenzijdig belicht. Het is in ieder geval allemaal maar een hobby hier. En als je meedoet, verschijnt het onder jouw naam (of schuilnaam, wat je wil). Je mag me mailen als je wil: uitgelezen.op23@gmail.com
   Maar voel je alsjeblieft niet verplicht!

   Ik vind jouw reacties ook leuk om te ontvangen.

 2. Hoi Marjon. Dan komt me loon weer binnen. :-). Met de recensie komt het wel goed. Ben nu Nora Roberts- De Villa aan het lezen

  1. Hihi Manuela,

   Ooooh… Nog 10 dagen dan! Maar dan heb jij het boek nog tegoed! Ik heb het helaas al uit 😉

   Ik ken van Nora Roberts alleen de boeken van de Drie Zusters (met dat eiland). Prachtige boeken!

   1. Hoi Marjon. Ja kan maar met moeite het boek wegleggen. Ben nu bijna op de helft. Dus ga straks weer snel verder lezen

    1. @ Manuela

     Heerlijk hĂš, dat lezen. Ik las mijn boek uit, jij ook begrijp ik. Ik herlees nu ‘Wie naar de sterren grijpt’ van Kristin Hannah. Ik las het 3 jaar terug en ik vond het zo indrukwekkend mooi.

 3. Hoi Marjon. Heb hem nu ook uit. Wat een heerlijk boek weer. Wel even wat anders van Santa, maar wel erg mooi geschreven. Ik vloog er zo doorheen. Kan nu al niet wachten op een nieuwe boek van haar.

  1. Hihi Manuela,

   Wat een bijzonder boek hĂš! En eigenlijk jammer dat we het uit hebben… We moeten nu natuurlijk weer een jaar wachten.

  1. Jaaa, ik had dat op jouw site al gelezen inderdaad (ik was nog niet zo wakker denk ik). Wat een prachtig boek is dit hĂš.

 4. Dit boek herlezen was een feest en ik zal het nog vaak herlezen. Voor mij is dit echt het mooiste boek dat Santa Montefiore schreef. De Ierse sfeer, het mysterie, het spirituele. Wat een prachtig boek.

  *****

 5. Dit was een prachtig boek, en doordat ik nu hier weer langs de recensies loop, besloot ik het zojuist weer uit de kast te halen om te gaan herlezen, want veel van Santa’s boeken kun je steeds weer opnieuw lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.