De wijsheid van wolven

Auteur: Elli H. Radinger
Uitgever: Bruna Uitgevers BV
Jaar: 2018
Bladzijden:

Over het boek:
Wolven voeden hun kinderen liefdevol op, bekommeren zich om ouderen en zieken en zijn in staat om tijdens het spel alles te vergeten en zich volledig te focussen. Ze denken en dromen, maken plannen en communiceren effectief met elkaar – en lijken zo meer op ons dan we denken.
De gerenommeerde wolvenonderzoeker Elli Radinger gaat aan de hand van fascinerende verhalen in op de kenmerkende eigenschappen van wolven, zoals vertrouwen, geduld, familiebanden, leiderschap, omgaan met tegenslagen en de dood. Ze onthult verrassende en veelal onbekende inzichten in het leven van wolven en toont aan dat we heel wat van ze kunnen leren.

Mening Marjon:
Wat allereerst opvalt is de leuke schrijfstijl van Elli H. Radinger: luchtig, nuchter, beetje humor en in normaal te begrijpen taal. Ze is heel erg geboeid door wolven, heeft maandenlang in hun midden geleefd en weet er veel van. Met haar boek probeert ze alle vooroordelen over wolven weg te nemen. Omdat ik die nooit heb gehad kan ik niet zeggen of ze daar echt in geslaagd is maar ze schrijft er eerlijk en open over. Verrassend is hoeveel overeenkomsten wolven met mensen hebben. Ze zijn intelligent, hebben normen en waarden, vinden familie en kinderen belangrijk. Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen en genoten van de vele mooie foto’s in het boek. Aanrader.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.