De wilde stad

Auteur: Frans Lemmens & Remco Daalder
C0-auteur: Geert Timmermans
Uitgever: Bas Lubberhuizen
Jaar: 2017
Bladzijden: 197

Over het boek:
Dit prachtige fotoboek over de natuur in Amsterdam bij de gelijknamige film toont hoezeer de dieren in onze nabijheid leven. De reiger die dagelijks bij dezelfde marktkoopman zijn middaghapje bij elkaar scharrelt, de meeuwen die snel iets van hun gading uit de zak pikken voordat de vuilnisman hem ophaalt en de woonbootbewoner die genoegen moet nemen met brutale nieuwe buren zodra naast hem de meerkoet zijn nest bouwt.

In De wilde stad maken we kennis met de dieren die leven in de Amsterdamse binnenstad. Sommige zien we nooit, bijvoorbeeld omdat we slapen terwijl ze zich in onze parken en achtertuintjes tegoed doen aan allerlei lekkers, van andere hebben we vooral last omdat ze onze vuilniszakken kapot trekken.

De makers van De Nieuwe Wildernis tonen in De wilde stad de ongeziene natuur. Of het nu de eekhoorn, de vos of de slak is: wie de levens van deze dieren van dichtbij beziet, zal onder de indruk zijn van hun slimheid en pracht.

Mening Marjon:
Dit is een boek dat je kan verrassen en dat je zeker kan boeien. Als Amsterdamse wist ik wel dat al deze dieren in Amsterdam leven, maar waarom leven ze niet gewoon lekker buiten de stad? Waarom kiezen ze voor drukte, voor al die mensen en hoe redden ze zich? Al deze dieren zijn prachtig weergegeven in dit grote boek met mooie foto’s en bijschriften. Het waarom is eigenlijk zo logisch en van de foto’s kan je geen genoeg krijgen. Met al die bijzondere dieren wordt Amsterdam nog meer bijzonder. En als je dit eenmaal op de foto’s hebt gezien zou het zomaar kunnen dat je in de stad ook opeens oog krijgt voor wat daar leeft naast al die mensen. Wat een mooi boek!

*****

Marjon.

2 gedachten over “De wilde stad”

  1. Wat leuk dat er ook een boek is. Ik heb vorig jaar de film gezien. Die was ook best leuk.
    Niet zo mooi als de nieuwe Wildernis of Wild op de Veluwe…. maar toch de moeite waard.
    Ben wel benieuwd naar het boek

    1. Ik heb de film halverwege gestopt, vond de stem van de kat een beetje vervelend worden. Maar het boek (dat ik uit de bibliotheek had) is echt prachtig! Wild op de Veluwe heb ik opgenomen, maar heb er nog niets van gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.