De winter voorbij

 

Auteur: Isabel Allende
Uitgever: Uitgeverij Wereldbibliotheek
Jaar: 2018
Bladzijden:

Over het boek:
Een verhaal vol onverwachte liefde waarin drie mensen in een bizarre tocht zich moeten ontdoen van een lijk, een pistool en een auto. Een onweerstaanbare pageturner van Isabel Allende.

New York, december 2015. De stad wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door een bizar toeval kruisen drie mensen elkaars pad: een gedesillusioneerde Amerikaan met pensioen, een vrijgezelle Chileense vrouw van begin zestig en een jonge illegale immigrante, op de vlucht voor drugscriminelen. Ze raken tegen wil en dank verzeild in een soort roadmovie waarin ze zich moeten ontdoen van een lijk, een pistool en een auto. Tijdens deze bizarre tocht leren ze elkaar steeds beter kennen en langzaam vallen voor de lezer alle puzzelstukjes op hun plaats.

Mening Marjon:
Een heerlijk boek met wel heel veel fantasie geschreven, waardoor je zou kunnen denken dat het weinig realistisch is. Maar Isabel Allende heeft het zo goed neergezet dat het heel realistisch overkomt, ook omdat ze het heden afwisselt met het verleden van de drie hoofdrolspelers die ieder hun eigen verhaal hebben. Ik heb genoten van dit bijzondere verhaal.

****

Marjon.

2 gedachten over “De winter voorbij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.