De witte duif ****

witteduif

Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: De Boekerij
Jaar: 2014
Bladzijden: 91

Samenvatting:
Het is bijna Kerstmis en Daisy en haar zesjarige zoontje vertrekken voor een week naar Daisy s  ouderlijk huis op het platteland van Dorset. Ze zou moeten uitkijken naar het weerzien met haar familie die ze al twee jaar niet heeft gezien, maar haar gedachten zijn elders. Haar man Anthony blijft in Londen vanwege zijn drukke baan en Daisy vermoedt dat hij vreemdgaat. In Dorset ontmoet Daisy Matthias, een charismatische Nederlander. Hij blaast haar liefde voor de natuur nieuw leven in en wijst haar op de kleine maar belangrijke dingen in het leven. Terwijl de aantrekkingskracht tussen hen groeit beseft Daisy dat ze voor een onmogelijke keuze komt te staan. Moet ze de oplossing van haar problemen wel zoeken in de armen van een andere man?

Mening:
Elk boek van Santa leest lekker weg, ik ben een groot liefhebber van haar boeken. Ook dit korte verhaal leest lekker weg. Ze heeft het speciaal geschreven voor haar Nederlandse fans, omdat haar boeken hier als eerste een succes werden. Maar helaas lijkt het wel een beknopte herhaling van de Franse Tuinman. En dat haalt voor mij kracht uit het verhaal. MĂĄĂĄr wat wel genieten was: de sfeerbeschrijvingen. Ik waande me echt even daar. Daarom toch 4 sterren.

****

Marjon.

10 gedachten over “De witte duif ****”

  1. Dit boek spreekt mij denk ik wel aan. Wat me wel op valt in Santa’s boeken, ze lijken met de verhaal lijnen toch wel veel op elkaar (vrouw, niet blij met man, ontmoet andere man, verliefd, keuze maken…of iets in die trant), niet echt verrassend, hoewel het toch altijd prettig te lezen boeken zijn, dus deze ga ik zeker ook aanschaffen.

    1. Ja, dat komt vaak in haar boeken voor inderdaad 🙂 Maar in De Vuurtoren van Connemara juist weer niet (en dat vind ik het mooiste boek!).

  2. Mijn reactie van het boek ****
    Een boek zoals we van Santa Montefiore gewend zijn. Alleen vond ik het zo kort, voor ik het wist was het al uit. je word in dit boek aan het twijfelen gezet, kiest Daisy voor Matthias? of gaat ze haar huwelijk met Anthony redden. Jammer dat er dan toch Ă©Ă©n verliezer is, zeker omdat beide mannen allebei op hun eigen manier liefdevol zijn. Zo’n boek zet je altijd wel weer aan het denken vind ik , dus Santa Montefiore zorgt altijd wel in de boeken dat de boodschap goed aan komt. Ik heb er weer van genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.