De zoektocht

zoektocht

Auteur: Nora Roberts
Uitgeverij de Boekerij
Aantal blz.: 480
.
Omschrijving:
Fiona Bristow woont samen met drie trouwe honden in een schilderachtig huisje op een eiland voor de kust van Seattle, waar ze haar eigen hondenschool runt. Maar aan deze schijnbare idylle is een ware nachtmerrie voorafgegaan: Fiona is de enige overlevende van de Red Scarf-seriemoordenaar, die de politieagent met wie ze verloofd was, heeft doodgeschoten. De komst van Simon Doyle, een ruige, ietwat zonderlinge kunstenaar die zich geen raad weet met de onopgevoede jonge labrador die hij cadeau heeft gekregen, brengt onverwachte spanning in Fiona’s kalme bestaan. Fiona neemt de uitdaging aan om het dier te trainen, en langzaam maar zeker groeien Simon en zij naar elkaar toe, ondanks Simons algehele mensen-schuwheid. Maar dan duikt er een nieuwe seriemoordenaar op, die het werk van de Red Scarf-moordenaar lijkt te willen voltooien…
.
Mijn Mening:
Ik geloof dat ik steeds een grotere fan van Nora Roberts ga worden. Zij schrijft zo dat je in het verhaal wordt meegenomen, met een mooie combi van romantiek en spanning. Bij dit verhaal vond ik ook de dieren een grote rol spelen. Hoe Fiona de dieren opleiden, de reddingsactie’s. Fantastisch boek.
.
*****
.
Tamara
.

5 gedachten over “De zoektocht”

 1. Ik heb er in het weekend een uitgelezen die erg tegenviel – haar allereerste. Ik zet het er vandaag op. Maar de meeste boeken van haar zijn erg goed. Vooral die mix van roman/thriller is leuk.

 2. Ik heb inmiddels ook gelezen dit vond ik er van
  Je leeft al snel mee met Fiona, Ik zie gelijk ook de honden voor me die zo goed luisteren naar haar.

  En Simon die totaal niet met zijn nieuwe hond kan omgaan. Ik zie weer voor me hoe onze pup was en probeer dat bij hem als tien keer zo erg te zien 🙂 Ik heb regelmatig met een glimlach op mijn gezicht dit boek zitten lezen. De spanning komt er halverwege bij in voor mij dan, ik vond het leuk om te lezen hoe simon er probeert te zijn voor Fiona en al haar vrienden.

  De spanning die in het boek komt, wordt na mate het boek tot zijn einde komt beter, maar dat had van mij wel iets eerder gekund

  Ik geef dit boek dan ook 4 sterren

 3. Ik las het boek zojuist uit:

  Een heel leuk, meeslepend boek, wat heerlijk wegleest. Natuurlijk is er ook spanning en dat maakt het verhaal compleet. Helaas wordt wel de vaart geregeld uit het verhaal gehaald door de uitgebreide beschrijving van de vrijpartijen, nog uitgebreidere beschrijving naar de zoektochten van vermiste mensen en het opvoeden van honden en alles daar omheen. Het boek wil teveel: romantiek, seks, informatie geven over honden, de interessante kant van speurhonden en hun werk, een seriemoordenaar en het verwerken van een trauma. Dat remt het verhaal af. Maar omdat Nora Roberts zo heerlijk schrijft, lees je toch verder en uiteindelijk vind ik het 4 sterren waard.

  ****

  Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.