De zoete geur van appelcider (Norgaard trilogie 1)

Auteur: Joanne Bischof
Uitgever: KokBoekencentrum Uitgevers
Jaar: 2018
Bladzijden: 368

Over het boek:
“De zoete geur van appelcider’ van Joanne Bischof is een prachtig geschreven en meeslepende roman waarin een hoofdrol is weggelegd voor de doofstomme Thor.
Aan het eind van de negentiende eeuw verhuist de jonge weduwe Aven Norgaard van Noorwegen naar Amerika om te gaan inwonen bij een tante van haar overleden man en haar drie kinderen. Bij aankomst blijkt de tante overleden en wordt ze tot haar verbazing opgewacht door drie volwassen neven, die in hun levensonderhoud voorzien met het brouwen van cider.
Tussen Aven en de charmante Haakon ontstaat al snel een hechte vriendschap. Maar het is de gevoelige, doofstomme Thor die Avens hart steelt. Thor is echter verslaafd aan zijn eigen cider, een probleem dat Aven dankzij haar overleden echtgenoot pijnlijk bekend voorkomt. Zolang de verslaving zijn leven blijft beheersen, heeft de liefde tussen Thor en Aven geen kans.
Treffend brengt Joanne Bishof de stille wereld van Thor tot leven. “De zoete geur van appelcider’ is een boek dat geen lezer onberoerd zal laten.

Mening Marjon:
Een prachtig verhaal in een historisch jasje. De hoofdrol wordt gespeeld door de Noorse Aven die na de dood van haar man diens neven en hun moeder in Amerika gaat opzoeken. De moeder van die neven leeft helaas niet meer maar de drie neven bieden haar onderdak en een van hen (Thor) is Ă©n doof Ă©n heeft een alcoholprobleem, iets wat vooral lastig is als je appelcider maakt. Door de komst van Aven wordt alles anders.
Het is heel kleurrijk geschreven, je waant je daar in die tijd. Vooral hoe Thor is neergezet raakt je.

Maar – en dat is een hele persoonlijke benadering – ik vind het verhaal langzaam gaan, een probleem wat ik ook met de Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley heb. Dat is echt iets voor mij: een verhaal moet vaart hebben, anders kan ik mijn aandacht er moeilijk bij houden. Dus als jullie je afvragen waarom ik toch geen 5 sterren geef… Daarom dus. En mensen die wel de wat langzamere verhalen met veel plezier lezen geven hier vast 5 sterren aan.

****

Marjon.

2 gedachten over “De zoete geur van appelcider (Norgaard trilogie 1)”

    1. Hallo J.,

      Bedankt voor je reactie! Er zouden nog 2 delen moeten komen. Ik weet alleen niet wanneer. Ik weet alleen dat ik ze ook wil lezen.

      Groetjes, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.