De zoetheid van perziken (Chocolat 3)

Auteur: Joanne Harris
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2012
Bladzijden: 432

Over het boek:
In de heerlijke roman “De zoetheid van perziken’ van Joanne Harris lees je meer over Vianne Rocher, de hoofdpersoon uit de wereldwijde bestsellers “Chocolat’ en “Rode schoenen’.

Het is een warme Parijse zomer. Vianne en Roux wonen op hun woonboot-chocolaterie met Anouk van vijftien en Rosette, die net acht is. Er arriveert een brief van een oude bekende, die Vianne terugroept naar Lansquenet, het dorp waar zij ooit een chocolaterie opende.
Met haar dochters keert Vianne er terug; ze bezoekt vrienden en ontdekt dat er in Lansquenet veel is veranderd. In haar vroegere winkel is opnieuw een vrouw alleen komen wonen, die – net als zijzelf acht jaar eerder – niet welkom is


Mening Marjon:
Dit is het derde deel en in tegenstelling tot deel 1 en 2 las ik dit deel nooit eerder. Het kostte me moeite het verhaal bij te houden omdat er echt heel veel personen en ingewikkelde relaties in voorkomen. Als Vianne met haar dochters terugkeert voor Lansquenet – waar het eerste deel zich afspeelt – is haar plan daar maar kort te blijven. Maar ze raakt al gauw verwikkeld in allerlei situaties en blijft veel langer. Ze ontmoet nieuwe mensen maar ook oud bekenden waaronder de priester uit deel 1: Reynaud. En Reynaud blijkt veranderd te zijn.

****

Marjon.

Voorgaande delen:

 

 

2 gedachten over “De zoetheid van perziken (Chocolat 3)”

  1. Ik heb dit boek al een paar keer herlezen. Chocolate vond ik geweldig, Rode Schoenen wat minder en dit derde boek had weer meer weg van de sfeer van Chocolat. Dit zijn gewoon heerlijke boeken van Joanne Harris, die je steeds weer opnieuw kan lezen.

    1. Zo zie je maar weer hoe verschillend mensen boeken kunnen ervaren 🙂 Nu wacht alleen deel 4 nog op me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.