De zomer aan het meer

Zomeraanhetmeer

Auteur: Erica James
Uitgever: Fontein Romans en Spanning
Jaar: 2014
Bladzijden: 432

Samenvatting
Het begon allemaal met een uitnodiging voor een bruiloft.
Als Floriana niet net de uitnodiging had gekregen waarin de liefde van haar leven aankondigde te gaan trouwen, dan had ze wellicht die auto niet over het hoofd gezien.
Als ze die auto niet over het hoofd had gezien, dan hadden twee volslagen vreemden nooit haar hand vast hoeven houden (Esmé, gepensioneerd bibliothecaresse) en de ambulance hoeven bellen (Adam, projectontwikkelaar).
Als ze Esmé en Adam niet had leren kennen, dan had ze nooit de moed op kunnen brengen om naar die bruiloft in Italië te gaan.
En als Esmé niet haar nieuwe vrienden had willen helpen, dan was ze nooit teruggekeerd naar de plek waar ze zestig jaar geleden haar eerste liefde ontmoette. Ze heeft altijd willen weten wat er is gebeurd met de man die haar hart veroverde, en nu is het tijd om eindelijk dat hoofdstuk van haar leven af te sluiten.
Aan het Comomeer in Italië ontdekken Floriana, Adam en Esmé dat je je verleden los moet kunnen laten om je toekomst te omarmen.

Mening
Wat een heerlijk boek, dat blijft nog wel even hangen. Romantiek, maar ook diepgang, het leven, niet eens zo voorspelbaar en heerlijke sfeerbeschrijvingen waardoor je je bijna in Italië waant. Floriana is er leuk neergezet, waardoor je een beetje van haar gaat houden. Een onvervalste Erica James, een die ik vast nog eens ga lezen.

*****

Marjon.

 

6 gedachten aan “De zomer aan het meer”

  1. mijn reactie van het boek ****
    Een lekker boek voor deze zomer. Liefdevolle karakters waar je van gaat houden, De keuzes die je maakt voor je toekomst, maar eerst moet er veel op gelost worden uit het verleden. Het verhaal wisselt af tussen heden en verleden en laat je vooral voelen dat je je hart moet laten spreken. Ik heb er van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.