De zon is ook een ster

Auteur: Nicola Yoon
Uitgever: Querido
Jaar: 2017
Bladzijden: 313

Over het boek:
NATASHA gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo’n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica.

DANIEL heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, mét haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen.

Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen?

Mening Marjon:
Een heel apart boek bestaande uit korte hoofdstukjes. De meeste hoofdstukjes worden vertelde door of Natasha of Daniel die elkaar ontmoeten op de dag dat Natasha – illegaal in Amerika – het land moet verlaten. Vanaf het moment van ontmoeten hangt het verhaal samen van toevalligheden die misschien helemaal niet zo toevallig zijn. Het boek leest als een trein, de liefde is mooi maar kan het ook goed aflopen?

*****

Marjon.

Note: Dit boek is verfilmd (The sun is also a star) en de film draait nu (juni) in de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.