De zwijgende zee

zwijgendezee

Ook digitaal verkrijgbaar

Auteur Hannah Richell
Uitgever The house of books
Jaar 2013
Aantal bladzijde 384
ISBN 9789044337921
.
Korte Samenvatting
Dora en Dan wonen in Londen en verwachten hun eerste kind. Toch is Dora niet gelukkig. Tien jaar geleden verdween haar kleine broertje Alfie zomaar van het strand. Dora’s schuldgevoel is nog altijd fel aanwezig. Tot ze beseft dat ze zich niet langer kan blijven verschuilen voor haar verleden en terug moet naar het huis van haar jeugd, hoog op de kliffen van Dorset, waar in de diepte de zee tegen de rotsen beukt.
  .
Mijn Mening
Vind het lastig wat ik over dit boek moet schrijven. Het boek heeft me geen moment verveeld. Je gaat op in het verhaal. Het springt van het heden naar het verleden en weer terug en zijn het losse hoofdstukken per karakter. Maar nu ik het boek uit heb denk ik van wat is nu eigenlijk het verhaal……. Het voelt niet af.
.
Tamara

9 gedachten over “De zwijgende zee”

 1. Dit boek staat ook op mijn verlanglijst, best bovenaan ook. Maar als ik dan lees dat het niet af voelt…

  Ik heb dat ook met boeken van Marcia Willet. Ze kan prachtig schrijven en haar boeken lezen heerlijk weg, maar het verhaal zelf blijft een beetje achter.

   1. Had ik niet eens gezien,

    Het boek was mooi om te lezen hoor, maar het eind voelt gewoon niet goed. Ik heb nog nooit een boek van Marcia Willet gelezen.

    1. Zo gaat het ook met Marcia Willet, mooie verhalen, heerlijk om te lezen, maar dan… Ik ga dit boek vast ook nog proberen!

 2. Ik las het boek afgelopen weekend in 1 dag uit…

  Je wil natuurlijk allereerst weten wat er met Alfie is gebeurd, maar je wordt vooral gegrepen door wat er met zijn dierbaren gebeurt na zijn verdwijning. Stuk voor stuk geven ze zichzelf de schuld, maar ze uiten het naar elkaar toe door elkaar te beschuldigen. Het hele gezin valt uiteen, vooral omdat moeder Helen het niet aankan. Haar wanhoop komt zo heftig over dat je het je raakt. Je blijft lezen en kan het boek niet meer wegleggen. Het is fantastisch maar ook realistisch geschreven. Dit boek zal me nog een tijdje bij blijven. Wat een aanrader!

  *****

  Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.