Dewey de bibliotheekkat

Schrijver: Vicky Myron en Bret Witter
Uitgever: Forum Amsterdam
Jaar: 2009
Aantal blz: 269

Over het boek:
Hoeveel invloed kan een dier hebben? Hoeveel levens kan een kat veranderen? Hoe is het mogelijk dat een achtergelaten kitten een kleine bibliotheek in Iowa op stelten zet? Lees het verhaal van Dewey, de geliefde bibliotheekkat. Dewey’s verhaal begint niet zo voorspoedig. Hij is pas een paar weken oud als hij in een van de koudste nachten van het jaar wordt achtergelaten in de inleverbak van de bibliotheek. De volgende ochtend wordt hij – meer
dood dan levend – gevonden door de leiddinggevende van de bibliotheek, Vicki Myron.
Dewey verovert meteen haar hart, en dat van de rest van het bibliotheekpersoneel. De
daaropvolgende negentien jaar zal Dewey in de bibliotheek wonen. Al snel kent het hele dorp hem: door zijn enthousiasme en speelsheid, en vooral door zijn zesde zintuig voor wie zijn liefde en aandacht het meest nodig heeft. Met fluwelen pootjes is zijn bijzondere verhaal.

Mening Marjon (18 november 2009):
Ontroerend, dit verhaal, omdat het echt gebeurd is. Het verhaal gaat niet helemaal alleen over Dewey, maar ook over hoe Vicky (de auteur) de stad Spencer (Iowa) ziet, hoe het leven er daar aan toe gaat, de moeilijkheden waar de bibliotheek tegenaan loopt en af en toe ook wat facetten uit haar persoonlijk leven. Om eerlijk te zijn vond ik vooral de vertelsels over Dewey erg leuk en de rest er maar wat bijhangen. Maar zo in het totaal gezien is het een leuk onderhoudend en vooral ontroerend boek!

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.