Diabetes type 2? Maak jezelf beter

Diabetestype2

Auteurs: Karine Hoenderbos & Hanno Pijl
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Jaar: 2016
Bladzijden: 160

Over het boek:
Een vroegtijdige diagnose, behandeling en leefstijlaanpassingen kunnen diabetes type 2 voorkomen en zelfs terugdraaien. Dit boek helpt je hierbij met behulp van een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan. Volg deze adviezen op en je krijgt meer energie, je wordt slanker en je bloedsuikers verbeteren waardoor je medicijngebruik afneemt.

‘Diabetes 2? Maak jezelf beter!’geeft veel informatie over de nieuwste inzichten van de ziekte, adviezen over voeding en natuurlijk veel smakelijke recepten. Zo krijg je diabetes type 2 onder controle.

Hanno Pijl is hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn specialisme is diabetes type 2. Hij geeft lezingen over dit onderwerp, doet onderzoek en is te zien in de documentaire ‘Keer diabetes om’.

Karine Hoenderdos is diĂ«tist en journalist. Ze schreef onder meer de boeken ‘PuurGezond! – slank in 8 stappen’ en ‘Eet meer! en is redacteur en columnist voor nieuwsvoordietisten.nl en puurgezond.nl

Mening Marjon:
Wat een verrassend boek is dit. Er zijn natuurlijk al vele boeken verschenen met daarin een koolhydraatarme leefstijl en koolhydraatarme recepten. En met die boeken is niets mis. Maar dit boek heeft als doel: voorkom diabetes 2 en als je het al hebt: keer het om, zorg dat je weer zo gezond wordt dat er geen medicijnen meer nodig zijn. Hoe je dat doet, staat uitgebreid maar zeer duidelijk en toegankelijk beschreven in dit boek. Er wordt uitgelegd wat snelle suikers zijn en waarom je deze moet vermijden. Er wordt ook aandacht geschonken aan de emotionele kant van diabetes en eten, hoe ga je om met moeilijke momenten. Daarnaast staat het boek vol heerlijke recepten. De meeste mensen zullen bij het naleven van deze recepten op hun bord niet eens merken dat ze minder koolhydraten eten. Maar het effect voor de gezondheid zal groot zijn.

Ik maakte drie gerechten uit dit boek:

Lauwwarme salade met geitenkaas
Lauwwarme salade met geitenkaas, wat was dit heerlijk!
appel-uit-de-oven
Appel uit de oven. Ik maakte het met pecannoten in plaats van hazelnoten en liet de crĂšme fraiche achterwege omdat ik niet zo goed tegen zuivel kan. Ik at het als ‘gebakje’ bij de thee en het is zalig!
Ratatouille-met-kip-uit-de-oven
Ratatouille met kip uit de oven. Makkelijk te maken en het was zalig!

Ze waren makkelijk te maken, zonder te veel ingrediĂ«nten en het smaakte heerlijk! Het boek is overzichtelijk vormgegeven met prachtige kleurenfoto’s. Dat alleen al inspireert. Ik vind dit een aanrader voor iedereen!

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.