Diamant

diamant

Ook DIGITAAL verkrijgbaar

Auteur Jennifer McVeigh
Uitgever De Kern
Jaar 2012
Aantal bladzijden 510
ISBN 9789032512682

Korte samenvatting
Het is het einde van de 19e eeuw en met haar ouders verliest de Engelse Frances ook haar geld en thuis. Haar familie stelt haar voor de keuze: werken als gouvernante op het platteland of trouwen met dr. Edwin Matthews, een verre neef die als dokter werkt in Zuid-Afrika. Ze kiest ervoor haar thuisland te verlaten en vertrekt richting een onzekere toekomst.
Op het schip, op weg naar Zuid-Afrika en haar verloofde, ontmoet ze William, die alles heeft wat ze in Edwin zoekt: charme, geld, en connecties. Ze valt voor hem, maar als het schip aanmeert in Kaapstad moeten ze afscheid nemen.
Gevangen in een huwelijk met een man die ze niet echt kent, bezwijkt ze voor de verleidingen van William als hij haar op komt zoeken. Maar met welke motieven bezoekt William haar? En kent ze hem wel beter dan Edwin?

Mening
Wat een bijzonder boek. Het liefdesverhaal dat in het verhaal verweven zit is een beetje standaard en erg voorspellend, maar de rest maakt het goed. Je proeft de sfeer van het Zuid-Afrika in het eind van de 19e eeuw. Daar is niets romantisch aan, misschien alleen avontuurlijk. Mensen, de eigenlijke bevolking, maar ook de vele diamantjagers, leefden in erbarmelijke omstandigheden. Het gaat er wreed aan toe en als er dan ook nog een pokken-epidemie uitbreekt, word je als lezer niet gespaard. Een prachtig boek en een aanrader!

Aantal sterren (maximaal 5) ****

Marjon.

13 gedachten over “Diamant”

 1. Klinkt als een mooi boek! Die lijst van mij wordt op deze manier steeds langer, hahaha 😉

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

  ps: mijn vriendin is gisteren bevallen van een meisje 😀

  1. Hahaha, erg hè. En je leest al zoveel 😀

   Oh leuk! Die kennis van mij heeft een zoontje gekregen op Valentijnsdag. 🙂 Gefeliciteerd met de baby van je vriendin!

   Liefs, Marjon.

 2. Lijkt me een mooie boek. Ben nu zelf bezig in de 2de boek van Sarah Lark. Dat verhaal speelt zich af in Nieuw-Zeeland

  1. Manuela, die boeken van Sarah Lark staan ook op mijn lijstje. Het trekt enorm, heb altijd wel iets met boeken die zich in Australië of Nieuw-Zeeland afspelen. Ik hoop wel dat het tweede boek ook digitaal verschijnt! Diamant is ook een mooi boek. Wel een beetje simpel liefdesverhaal, maar alles er omheen is mooi beschreven!

  2. Ik ga nu beginnen in Het land Belofte. Ben benieuwd! – 633 bladzijden leesplezier, mij hoor je voorlopig niet meer.

 3. Hoi marjon

  Ik ben nu bijna op de helft in het tweede boek. Kan bijna niet stoppen met lezen. En vind het jammer dat de derde deel pas in oktober uitkomt.
  Lees ook wel op de e-reader maar van deze serie heb ik de gewone boek. Omdat ik het een goede serie vindt.

  1. Hihi Manuela,

   Oh dat belooft wat! Ik zit ongeveer op de helft van het eerste boek. Het laat me niet los. Vandaag heb ik helaas nog geen tijd gehad om te lezen, maar straks maak ik er echt nog tijd voor! Ik vind het een prachtig boek! Ik schaf nog maar heel sporadisch een papieren boek aan, alleen van bepaalde schrijvers inderdaad… Heb ook veel boeken weggedaan, want mijn huis groeide dicht met boeken hihihi. En nog heb ik stápels ongelezen papieren boeken en een boekenkast vol. Misschien ben ik wel gek op boeken hihihi.

   Ik wacht met het tweede boek aanschaffen dus toch het digitaal verschijnt! Heb weer een Bol-bon liggen, die gaat daar naar toe – of naar het nog te verschijnen nieuwe boek van Santa Montefiore (daar koop ik dan de papieren versie van).

   Niet te snel lezen hè, want oktober is nog zo ver weg…

 4. Hihi Marjon

  Ik heb hem al uit. En oktober is zeker nog ver weg. Ik heb al een kort verhaal uit van Maeve Binchy- Een huis vol familie. Was een leuk boekje. En nu ben ik begonnen in een andere boek van Maeve Binchy- Hart en ziel. En heb er nog 1 liggen van Maeve Binchy. Die heb ik gekregen van me man voor me verjaardag. Dus kan voorlopig weer vooruit.
  En binnenkort komt er eindelijk een boek in het nederlands uit van Nicholas Sparks- Safe Haven.

  p.s: wanneer komt de nieuwe boek uit van Santa Montefiore heb namelijk al haar boeken.

  1. Hihi Manuela,

   Ik moet nog 40 bladzijden, vanmiddag gaat het uit, snik snik! Prachtig boek! Ik kijk uit naar het volgende (maar dat moet even wachten).
   Het ene boek van Maeve Binchy vind ik geweldig, het andere niet. Hard en Ziel kwam ik niet eens doorheen. Eerst in het Engels geprobeerd, toen in het Nederlands, maar ik heb het beide keren al na 50 bladzijden weggelegd. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.
   Ik heb geloof ik nog maar 1 boek van Nicholas Sparks gelezen. Maar ik heb wel wat in voorraad liggen van hem dacht ik. Aanrader dus?
   Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Santa uitkomt… Ik wacht met smart, ik heb ook al haar boeken! Meestal komt dat in mei of zo uit, want ik probeer het boek altijd te bewaren voor in mijn vakantie!

   Groetjes, Marjon.

 5. Hoi Marjon

  Ja dan ben ik ook benieuwd of ik er doorheen kom. Ja, met een goed boek is het altijd jammer als die uit is. Ja, dat probeer ik ook altijd met de boeken van Santa Montefiore en het is me nog nooit gelukt. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.