Dicht bij het vuur (Avalon / Lakeshore Chronicles 5)

dichtbijhetvuur

Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: Harper Collins Holland
Jaar: 2015
Bladzijden: 416

Over het boek:
Kimberly van Dorn heeft haar buik vol van topsporters. Nadat haar relatie met haar basketbalvriendje tijdens een feestje op dramatische wijze strandt en ze daarbij ook nog eens haar baan als mediatrainer verliest, neemt ze het eerste het beste vliegtuig naar haar moeder in Avalon. Eenmaal daar ontdekt ze tot haar verrassing dat haar moeder het grote huis uit haar jeugd heeft omgetoverd tot een pension. En laat daar nu net een bijzonder knappe man zijn intrek nemen… Kim kan haar ogen niet afhouden van de blonde blauwogige Bo Crutcher. Maar dan vertelt hij haar wat hij doet voor de kost. Honkbalprof Bo heeft eindelijk zicht op een contract bij een grote club in de Major League. Zijn plannen worden echter in de war geschopt door de komst van zijn zoontje, AJ. Omdat hij graag zoveel mogelijk tijd doorbrengt met AJ, draagt hij zijn zaken over aan een professional: Kim van Dorn. Die ook nog eens waanzinnig aantrekkelijk is… Maar waarom houdt zij hem overduidelijk op een afstand?

Mening Marjon:
Dit boek las ik al eerder in het Engels en het was geweldig om het nu in het Nederlands te lezen, al vertelde dat niets nieuws. Daarom neem ik mijn mening van 13 april 2015 over:

Ik vind de serie Avalon / Lakeside Chronicles zo goed dat ik na het vierde boek besloot niet keer te wachten tot er weer een boek in het Nederlands vertaald wordt. Er zijn inmiddels al zo’n 10 boeken van de serie uit en dus heb ik deel 5 in het Engels gekocht. En dat maakt voor mij dat dit boek beter lijkt dan de voorgaande vier. Zo gaat dat meestal: lezen in de originele taal maakt een boek beter. Dat is me al eerder opgevallen en misschien ga ik meer in het Engels lezen. Terug naar dit boek. Ik sloot voor AJ snel in mijn hart, al duurt het even voor zijn vader dat ook doet. Bo doet alles voor zijn zoon, maar de wederzijdse liefde en band moeten nog groeien. Je ziet dat het Kim veel beter afgaat. Maar Kim heeft ook een verleden en dat staat eerst tussen haar en Bo in. Op het moment dat dat wegvalt, neemt het verhaal een andere wending. Ik was verloren en bleef maar lezen. Wat is Susan Wiggs toch een fantastische schrijfster!

*****

Marjon.

2 gedachten aan “Dicht bij het vuur (Avalon / Lakeshore Chronicles 5)”

  1. Ik ben helaas niet goed in Engels lezen maar ik geloof graag dat het beter leest vertalingen zijn toch anders. Ik heb de serie tot nu toe in het Nederlands. Ben benieuwd.

    1. Ik heb geloof ik al zo’n 8 boeken gelezen, dus ik ben al verder in de serie. Maar ik herlees ze in het Nederlands toch 🙂
      Ik vind deze serie best veel diepgang hebben. Heel mooie serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.