Die avond aan het meer *****

dieavondaanhetmeer

Auteur: Sarah Jio
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 320
Jaar: 2015

Over het boek:
New York, 2008. Na een tragisch ongeluk besluit journaliste Ada Santorini haar leven om te gooien. Als iemand haar vertelt over een charmante woonboot op het meer van Seattle, volgt ze haar hart en verlaat ze New York. Seattle, jaren vijftig. De jonge Penny is de vrouw en muze van de zeer succesvolle kunstenaar Dexter Wentworth. Hij neemt haar mee naar zijn woonboot op het meer in Seattle, waar ze droomt van een eigen leven, van liefde en geborgenheid. Maar naarmate Dexters ster rijst, wordt Penny steeds eenzamer. Tijdens de verhuizing naar haar drijvende huis ontdekt Ada een koffer vol brieven die getuigen van een vurige affaire. Gefascineerd door de mysterieuze Penny gaat Ada op zoek naar het levensverhaal van deze prachtige maar tragische vrouw. Maar dan blijken Penny’s geheimzinnige verleden en Ada’s leven veel met elkaar te maken te hebben


Mening Natasja:
Dit is weer echt een topper.
Meteen toen ik in het boek stapte had ik er al een goed gevoel bij, zeker omdat het zo’n fijne schrijfwijze is en het voelde een beetje tja
 magisch denk ( ik kan het niet anders omschrijven).
Twee verschillende verhalen in het boek die erg mooi samen komen. Het boek heeft iets droevigs maar ook zo mooi. Alleen al wat de dames mee hebben gemaakt maakte grote indruk op me.
Als Ada eenmaal in de woonboot terecht komt vindt ze een schat aan herinneringen van Kelly. Maar wat is er met Kelly gebeurd en kan Ada een nieuwe start maken in haar leven?
Het leven op de woonboot wordt ook erg mooi beschreven, de samenleving van de mensen, maar zeker ook de grote geheimen die ze met zich mee dragen.
Dit is dan ook een boek wat ik niet snel zal vergeten en voor mij zeker 5 sterren waard.

*****

Natasja.

EĂ©n gedachte over “Die avond aan het meer *****”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.