Die zomer in Italië

Auteur: Sue Moorcroft
Uitgever: Karakter Uitgevers bv
Jaar: 2019
Bladzijden:

Over het boek:
Wat als je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen?
Van de winnaar van Best Romantic Read Award
Sofia woont in Engeland en zorgt al jaren voor haar doodzieke vader Aldo. Op zijn sterfbed doet Sofia haar vader de belofte om na zijn dood de plek te bezoeken waar hij is geboren. Ze weet dat het nu tijd is om haar eigen leven te leiden. Ze is nooit buiten Engeland geweest, maar vertrekt vastbesloten naar het piepkleine dorp in het Italiaanse Umbrië.
In het slaperige dorpje vol familiegeheimen gaat Sofia aan de slag als serveerster in hotel Casa Felice. Ze leert daar de 18-jarige Amy kennen, een meisje wiens leven overhoop ligt sinds ze ontdekte dat haar vader niet haar biologische vader is. Sofia helpt Amy om haar leven weer op de rit te krijgen. Maar het is de interessante Levi die voor Sofia de grootste afleiding blijkt te zijn.

Mening Marjon:
Wat een mooi boek met de sfeer van Italië en daar omheen een verhaal met enige diepgang. Sofia moet haar vader op zijn sterfbed beloven dat ze zijn familie in Italië gaat opzoeken en gaat daar inderdaad heen. Ze gaat in een hotel werken en daar leert ze Amy en Levi kennen. En dan ontstaan er allemaal ontwikkelingen. Er zit zoveel herkenbaarheid in het boek dat je geregeld glimlacht maar de onderwerpen zijn ook heel serieus. Meestal speelt Sofia de hoofdrol maar af en toe ook Amy en ook Levi. Heerlijk boek voor elke romanlezer. Aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.