Dochter van het moeras

 

Auteur: Karen Dionne
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2018
Bladzijden: 302

Over het boek:
Helena’s moeder is als tiener ontvoerd en in een afgelegen hut diep in het moerasgebied bij Michigan vastgehouden. Geen elektriciteit of stromend water, geen mensen in de buurt. Helena, die twee jaar later geboren werd, hield van het leven daar: jagen, vissen, Ă©Ă©n zijn met de natuur. Ondanks haar vaders temperament en vaak brute gedrag, hield ze van hem. Tot het moment dat ze ontdekte hoe wreed hij werkelijk was.

Twintig jaar later heeft Helena een stabiel leven opgebouwd. Maar dan ontsnapt haar vader uit de gevangenis. Hij houdt zich waarschijnlijk schuil in het moerasgebied dat hij als geen ander kent. De politie zet een grote klopjacht in, maar Helena weet dat die geen schijn van kans maakt. Zij is de enige die haar vader kan vinden, want zij heeft de geheimen van het moerasgebied juist van hém geleerd.

Mening Clasien:
De reacties op dit boek zijn uiteenlopend: of je vindt het geweldig of het valt tegen.
Ik ben enthousiast over het verhaal van Helena, die opgroeide in het moeras met haar vader en moeder. Het leven in een moeras wordt goed neergezet, de personages zijn uiteenlopend. De vader een bruut en harde man, haar moeder stil teruggetrokken. Helena zelf is gelukkig en houdt meer van haar vader dan van haar moeder.

Je leest het verhaal van toen, het verhaal van nu, haar moeder is overleden, haar vader in de gevangenis en Helena zelf gelukkig met haar gezin.
Totdat haar vader ontsnapt en Helena de achtervolging inzet om haar gezin te beschermen.

Daarnaast lees je het sprookje van de Moeraskoning.
Het verhaal sprak mij aan door het vertrouwen van een kind, de onvoorwaardelijke liefde zelfs 20 jaren later nog voor haar vader.

Het is zeker geen thriller, meer een mooie roman met af en toe een spannend moment. Dit deed voor mij echter geen afbreuk aan het verhaal.
Zeker een aanrader.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.