Dochters van de kust

dochtersvandekust

Auteur: Lynn Austin
Uitgever: Voorhoeve
Bladzijden: 432
Jaar: 2016

Over het boek:
‘Dochters van de kust’ van Lynn Austin: een prachtige familiesaga.

Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Diep verborgen gevoelens en herinneringen komen boven, zoals die aan haar ware liefde.

Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Een storm roept herinneringen op aan een oude nachtmerrie uit haar kindertijd, en doet haar twijfelen aan haar toekomstdromen. Ze raakt bevriend met een student die wat bijverdient in het hotel en stort haar hart bij hem uit.

Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.

Van Lynn Austins historische romans zijn in Nederland inmiddels zo’n 400.000 exemplaren verkocht. Ze schrijft het liefste verhalen over meerdere generaties vrouwen. Eerder schreef ze in dit genre onder andere ‘Eva’s dochters’ en ‘De boomgaard’.

Mening Natasja:
Ik heb echt een paar dagen nagedacht wat ik nu eigenlijk van dit verhaal vond en dat gebeurt niet snel, want meestal moet ik meteen opschrijven wat ik in mijn hoofd heb zitten.
Het gaat over Geesje en Anne die beiden in de knoop zitten met het geloof. Kiezen ze voor hun ware liefde of speelt het geloof hierin een grote rol?
Het verhaal van Geesje zit erg goed in elkaar, zeker als die twee levens van Anne en Geesje samen komen. Dat is ook waarom ik het wel uit wilde lezen, want ik wilde toch wel weten wat uiteindelijk hun keuzes waren.
Het hele boek draait het om het geloof, dat ik soms wel eens zoiets had van waar blijft het verhaal.
Vind ik heel erg jammer want haar vorige boeken speelde het geloof ook een rol maar op de achtergrond.
Ook vind ik dat je niet met iemand trouwt waarvan je KUNT gaan houden, wat vroeger wel vaker gebeurde natuurlijk. Maar ik zelf kies dan toch voor het verliefd zijn en het houden van als je in het huwelijk treedt.

***

Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.