Dokter Deen

dokterdeen

Ook digitaal verkrijgbaar

Auteur Edwin de Vries en Sabine van den Eynden
Uitgever Boekerij
Jaar 2012
Aantal bladzijden 304
ISBN 9789022564080

Korte samenvatting
Het waddeneiland Vlieland is een unieke wereld, waar het leven totaal anders is dan op het vasteland. Huisarts Maria Deen betekent naast haar werk als arts nog veel meer voor de bewoners: ze is hun rots in de branding. Ze fungeert als maatschappelijk werkster, psycholoog en soms zelfs als dierenarts en tandarts voor deze kleine gemeenschap. Vaak komt ze voor moeilijke keuzes te staan en ze moet regelmatig alles op alles zetten om mensenlevens te redden.Daarnaast is Maria Deen ook een alleenstaande moeder van drie kinderen. Ze heeft een geliefde, maar helaas heeft de diva van het eiland ook een oogje op hem  En last but not least zorgt de beginnende dementie van Maria’s moeder voor heel wat dramatische, maar ook komische momenten.Dokter Deen is een serie waarin vooral menselijke en herkenbare momenten over leven en dood een belangrijke rol spelen; het boek zal voor de vele kijkers een extra dimensie toevoegen!

Mening
Ik ben waarschijnlijk de enige die deze televisieserie niet heeft gezien en het boek wel heeft gelezen. Ik ben nu eenmaal geen fanatieke televisiekijker en juist wel een fanatieke lezer. Maar het lezen van dit boek heeft wel het verlangen in mij losgemaakt deze serie eens te gaan bekijken. Er gebeurt natuurlijk een beetje te veel in het leven van Dokter Deen om het nog als enigszins reëel te beschouwen, maar aangezien het boek op de serie is gebaseerd (in plaats van andersom) is dat te begrijpen en het doet er verder geen afbreuk aan. Ik heb genoten van dit boek, vloog er doorheen, het is heerlijk toegankelijk geschreven.

Aantal sterren (maximaal 5) ****

Marjon.

4 gedachten over “Dokter Deen”

  1. Ik geloof dat ik die serie nu ook wil zien. Ik ben al een fan van Monique van de Ven sinds Turks Fruit.

 1. Ik heb de serie ook niet gezien op tv, maar hoorde er wel veel positieve dingen over. Vooral omdat het om gewone mensen gaat… Leuk dat jij zo genoten hebt van het boek.

  Ik heb de afgelopen dagen ook veel gelezen, heerlijk 😉

  liefs Insoon

  1. Ja, dat is waarschijnlijk het geheim: het gaat over gewone mensen. Ik zag in het boek toch wel steeds Monique van de Ven (altijd fan van geweest sinds Turks Fruit) voor me.

   Lekker hĂš, al die boeken!

   Liefs, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.