Dood van een maestro (Brunetti 1)

Dood-van-een-maestro

Auteur Donna Leon
Uitgever Anthos
Jaar 1992/2008
Aantal bladzijden 319
ISBN 9789023425717

Korte samenvatting
Tijdens de pauze van de opera La Traviata in theater La Fenice wordt de beroemde dirigent Helmut Wellauer dood aangetroffen. Hij blijkt te zijn vergiftigd. De eigenzinnige maestro had weliswaar vele vijanden, maar zou een van hen ook in staat zijn een moord te plegen? Liggen de motieven van de moord in het artistieke wereldje of juist in het turbulente privé-leven van de dirigent? Commissaris Guido Brunetti duikt in Wellauers verleden en doet macabere ontdekkingen over zowel het slachtoffer als de dader.Donna Leon oogstte internationaal veel lof met haar sfeervolle misdaadromans die zich afspelen tegen de achtergrond van het prachtige, mysterieuze Venetië. Dood van een maestro is het eerste deel van de zeer succesvolle reeks met commissaris Brunetti in de hoofdrol.

Mening
Dit is het eerste boek van een serie van inmiddels 22 boeken met commissaris Brunetti in de hoofdrol. En ik ben al onder de indruk. Het leest heerlijk weg, is boeiend en ook een tikje spannend. Je wordt meegezogen in de sfeer van Venetië en dat heeft absoluut een toegevoegde waarde. Wel merk je dat het origineel uit 1992 is door het gemis van mobieltjes en de afwezigheid van werken op een pc. Maar het doet niets af aan de waarde van het verhaal. Al met al een aanrader en een heerlijk gevoel dat ik nog 21 boeken vooruit kan.

Aantal sterren (maximaal 5) *****

Marjon.

4 gedachten aan “Dood van een maestro (Brunetti 1)”

 1. Leuk je bent begonnen aan een (voor jou) nieuwe serie boeken. Interessant verhaal met bijzondere achtergrond lijkt me 😉

  1. Ja, ik vind dat Venetiaanse sfeertje wel leuk. De schrijfster is van oorsprong Amerikaanse maar woont al sinds 1981 in Venetië. Het is een stad apart. Echt een aanrader!

 2. Ha, dan heb je nog een hoop boeken te gaan met een reeks van 22 boeken 😉
  Zal eens kijken of ze deze boeken in de bieb hebben.

  liefs Insoon

  ps: Wel ideaal dat je bij Ikea eten kan kopen wat je mag hebben. E in dat pakketje zat inderdaad een legpuzzel en een boek van Karin Slaughter 😉

  1. Ja, lekker gevoel en ze schrijft ook nog steeds 😀 Dus het worden er wel meer!

   Dat is een leuk pakketje dan! 😀

   Liefs, Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.