Dood van een thrillerschrijfster

doodvaneen

Auteur: Pauline Slot
Uitgeverij De Arbeiderspers
Bladzijden: 222
Jaar: 2016

Over het boek:
Op haar idyllische landgoed in Griekenland ontvangt Selma Hoogstins, auteur en schrijfcoach, gasten die ongestoord aan een boek willen werken. Onder hen is Esther Noordvlucht, bekend thrillerschrijfster. Terwijl Selma alles doet om haar gasten te vrijwaren van kleine en grote crises, werkt Esther aan het vervolg op haar bestseller De Vinex-club. Dan wordt haar lichaam gevonden op het strand, en blijkt niets wat het leek.

Recensie Clasien:
Dit boek is leuk om te lezen, maar ik vond het geen hoogstandje. Een roman die beschrijft hoe mensen denken een boek te gaan schrijven en daarvoor in “schrijfretraite” gaan bij Selma Hoogstins op Hermera in Griekenland.

Het verhaal keuvelt een beetje door, vertelt over de verschillende soorten schrijvers met hun ideeën. Ben je geïnteresseerd in de wereld van de aankomende schrijver dan is dit boek leuk en leer je misschien nog iets bij.

Spannend is het zeker niet, helemaal aan het eind gebeurt er iets.
Pauline Slot is goed in het beschrijven van omgevingen, de voor- en nadelen van Griekenland, de crisis, de zwerfhonden en de prachtige uitzichten.

***

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.