Dromen van vroeger (Hope’s Crossing deel 3)

dromen van vroeger

Auteur: RaeAnne Thayne
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2014
Bladzijden: 384

Over het boek:
Het liefst zou Maura McKnight wegkruipen in een warm holletje en de feestdagen aan zich voorbij laten gaan. Hoewel haar familie en vrienden in Hope’s Crossing het goed bedoelen, kan ze hun medeleven bijna niet verdragen. Er is niets wat haar verdriet na het verlies van haar jongste dochter kan verlichten – al is ze natuurlijk wel erg blij dat Sage, haar andere dochter, met de kerst thuis is. Wat ze alleen nooit had verwacht, is dat Sage uitgerekend de persoon heeft meegebracht die Maura juist voor haar verborgen had willen houden: Jackson Lange. Sage’, vader. Maura is stomverbaasd dat Jack, haar jeugdliefde, terug is in Hope’s Crossing. Al die jaren geleden beweerde hij toch dat hij nooit meer een voet in het stadje zou zetten? Hij wil Sage leren kennen, zegt hij, de dochter over wie zij hem nooit iets heeft verteld. En hij eist een verklaring. Maar zij heeft ook nog een appeltje met hĂ©m te schillen…

Mening Jolanda:
Met dit boek had ik echt even moeite ik kon er niet doorheen komen. Waar ik eerder in de vorige twee boeken maar door en door wou lezen heb ik dit boek regelmatig aan de kant gelegd. De schrijfstijl was wel het zelfde maar hoe het kan dat dit boek me niet kon pakken weet ik niet.

****

Mening Marjon:
Wat een ongelofelijk mooi boek. Het lijkt wel alsof deze serie beter wordt naarmate je verder komt. Dit derde boek borduurt verder op het drama dat Hope’s Crossing eerder trof en wat het leven van Layla kostte. Haar moeder Maura rouwt en terwijl ze haar best doet verder te gaan met haar leven, komt er iemand onverwachts terug in haar leven en dat van haar andere dochter Sage. Daarna gebeurt er heel veel. Wat vooral naar voren komt is de saamhorigheid in het dorp, maar ook de schaduwkanten die zo’n klein dorp met zich meebrengt komen aan bod. Het is alsof Hope’s Crossing echt bestaat en al die mensen daar echt leven. Ik heb genoten van het verhaal, van de winterse sfeer, van lezen over mensenlevens vol verdriet, liefde, hoop, onverwachte wendingen en een heleboel herkenbaarheid. Binnenkort hoop ik deel 4 ook te lezen.

*****

Marjon en Jolanda

Voorgaande delen:

tussenhoop nieuwbeginthayne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.