Droom van een zomer (Avalon / Lakeshore Chronicles 9)

 

Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2017
Bladzijden: 252

Over het boek:
Niets is meer hetzelfde sinds die kus aan het meer… Met nog twee jaar te gaan, kan Sonnet Romano al bijna alles afvinken van haar to-do-lijstje-voor-mijn-dertigste. Carri√®re: check! Ze heeft net een prestigieuze reisbeurs in de wacht gesleept. Relatie: ze heeft een vriendje, die iets erg belangrijks doet in de politiek. En haar vader, met wie ze sinds kort contact heeft – ook een punt op het lijstje – vindt hem echt een heel goede partij voor haar. Twee keer check! En dan woont ze ook nog in Manhattan. Wat wil een meisje nog meer? Misschien verliefd – √©cht verliefd worden? Wanneer haar moeder ernstig ziek wordt, besluit ze baan, beurs en vriendje in de wacht te zetten en terug te keren naar Avalon, het dorpje aan het meer waar ze is opgegroeid. En waar Zach Alger rondloopt, ultrablonde vrijbuiter, talentvol filmmaker, en ooit haar beste vriend. Tot die nacht aan Willow Lake waarin hun monden elkaar plotseling vonden, en aan hun vriendschap een einde kwam. Toch lijkt uitgerekend Zach degene te zijn die haar kan laten zien waar haar hart werkelijk thuis is. En… bij wie!

Mening Marjon:
De boeken van Susan Wiggs zijn allesbehalve luchtig: ze bevatten aardig wat diepgang. Haar hoofdrolspelers zijn echte mensen met echte gebreken die tegen dingen in het leven aanlopen waar we hier ook tegenaan lopen. Ze zet dit prachtig neer. Bij dit boek ook, maar ik vind het deze keer bijna een zwaar boek. Wat Sonnets moeder overkomt is nogal heftig en de gevoelens van Sonnet zijn heel puur en indringend beschreven. Je voelt wat zij voelt en je kan er niet omheen. Dat maakte dat ik te laat ging slapen: het boek was niet meer weg te leggen. Eerlijk is eerlijk: ik vind Zach eerst niet helemaal uit de verf komen. Hij komt totaal niet vriendelijk over. Er wordt wel geschreven dat hij betrokken is, maar je voelt het niet. Ik bleef me een beetje aan hem storen. Maar de rest van het boek maakt veel goed, al ben ik nu wel toe aan iets luchtigers.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

       

4 gedachten over “Droom van een zomer (Avalon / Lakeshore Chronicles 9)”

  1. Een heerlijke serie heb even gemist dat er weer een nieuwe uit was zal zo even neuzen of ik nog meer heb gemist en dan misschien weer een leuk winkelwagente vol ūüôā ben benieuwd

    1. Heerlijk toch, jezelf af en toe verwennen met nieuwe boeken. Ik moet zeggen dat behalve lezen ook het kopen van boeken (digitaal) een verslaving van me is haha.

  2. De afgelopen weken ben ik met deze serie begonnen, moest in ‘t begin wel even in ‘t verhaal komen, maar daarna leest het heerlijk weg ūüėČ Dit weekend ben ik in dit boek begonnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.