Duingras (Eilandliefde 1)

 

Auteur: Jackie van Laren
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 272

Over het boek:
Romantiek, vriendschap en grote levensvragen tegen de achtergrond van de geliefde waddeneilanden

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet


Mening Marjon:
Het boek leest heerlijk weg en biedt je een paar uurtjes ontspanning. Wende vlucht een beetje uit haar leven weg na de studie die ze deed mislukte en haar relatie eindigde. Ze gaat naar een van de Waddeneilanden en ontmoet daar de liefde van haar leven. Of toch niet? Voorspellend en weinig diepgang, maar dat maakt het boek niet per se minder. Ik heb er van genoten!

****

Mening Natasja:
Ben je toe aan iets luchtigs met niet te veel diepgang, is dit zeker een boek dat je moet lezen.
Wende is toe aan een vakantie en na haar verbroken relatie en een opleiding waar ze een punt achter heeft gezet, besluit ze haar hoofd te gaan legen en gewoon op vakantie te gaan. Zal ze hier te weten komen wat ze verder met haar leven aan moet?
Het verhaal is wel voorspelbaar, maar de leuke momenten en het makkelijk lezen zorgen ervoor dat je dit boek in een no time uit hebt. Je houdt er een heerlijk gevoel aan over, zoals een goede feelgood roman dat hoort te doen. Op naar het volgende deel van deze serie, want van de leuke personen in deze serie wil je zeker meer van weten.

****

Mening Viv:
Ik zag deze liggen in de boekhandel en het sprak me erg aan. Dus deze meegenomen en ook gelijk in begonnen met lezen. Erg vermakelijke chicklit van de Nederlandse schrijfster Jackie van Laren. Het verhaal ontstond op Facebook maar is door het succes daar ook uitgebracht in boekvorm. Dit is deel 1 van de eilandliefde serie die gaat bestaan uit 4 boeken. Ik kom zelf ook graag op de Waddeneilanden dus vond het daarom extra leuk. In een paar uurtjes dit boek wel uit. Maar ben erg benieuwd naar deel 2 die ik ook heb liggen. Heb je zin in een heerlijk zomers boek zonder veel te hoeven nadenken is deze serie erg geschikt.

*****

Marjon en Natasja en Viv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.