Duister lot

Schrijver: David Baldacci
Uitgeverij: Bruna
Jaar: 1997
Aantal blz.: 411

Over het boek:
LuAnn Tyler heeft het niet getroffen in dit leven. Veel plezier beleeft ze niet aan haar miserabele baantje als serveerster en al helemaal niet aan haar vriend Duane, een armzalige drugsdealer die aan de drank is en die ze geregeld met een andere vrouw in bed betrapt. Op haar twintigste kan LuAnn alleen maar dromen van een beter bestaan, van een carriere als model of filmster, want ze ziet er beslist goed uit. Ineens lijkt haar droom werkelijkheid te worden. En ze hoeft er alleen maar een staatslot voor te kopen, met elk willekeurig nummer. Hij zal ervoor zorgen dat op dit lot de hoofdprijs zal vallen en samen delen ze de winst… lang aarzelt LuAnn, want ze gelooft deze mysterieuze ‘Jackson’ met zijn krankzinnige voorstel geen moment, maar uiteindelijk hapt ze toe. Wat heeft ze te verliezen?
En…LuAnn wint. Van de ene dag op de andere is zij een steenrijke vrouw en ligt de wereld aan haar voeten. Tenminste, zo lijkt het, want al snel wordt ze, verdacht van moord, gedwongen te vluchten. En als snel beseft ze dat van nu af aan altijd en overal het gevaar op de loer zal liggen.

Mening Marjon (6 april 2009):
Ik kocht het nieuw als pocket voor 3,95 omdat ik nieuwsgierig was naar het schrijven van David Baldacci. Hij heeft veel boeken geschreven. Ik ben niet teleurgesteld. Leuke inhoud, dit verhaal. Je moet er maar opkomen. Het las lekker door. Heerlijk als je even iets luchtigers wil, waar toch veel spanning in zit. Een aanrader voor in de vakantie bijvoorbeeld. Maar het is ook niet zo dat ik onmiddellijk al zijn boeken wil aanschaffen. Daarvoor sprong het er te weinig uit.

****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.