Duizend kilometer tussen jou en mij

Auteur: Jennifer E. Smith
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Jaar: 2015
Bladzijden: 229

Over het boek:
Wanneer de stroom uitvalt in New York zit Lucy vast in de lift met de zoon van de conciërge. Lucy kent Owen nauwelijks, maar al snel blijkt dat ze een klik hebben. Eenmaal bevrijd neemt Owen haar mee naar het dak van hun wolkenkrabber, waar ze een magnifiek uitzicht hebben over donker New York. Het wordt een magische nacht.

Met het licht keert ook de realiteit terug: Owen verhuist naar de westkust en Lucy vertrekt naar Schotland. Betekent dit het einde? Of kan liefde elke afstand overbruggen?

Mening Marjon:
Wat een ongelofelijk mooi, lief, teder verhaal met een diepgang die raakt. En toch is het verhaal relatief eenvoudig, wat het helemaal bijzonder maakt. Lucy en Owen ontmoeten elkaar in een lift die ook nog vast komt te zitten tijdens een grote stroomstoring. Als die stroomstoring verleden tijd is, gaan ze ieder hun eigen weg, allebei nog afhankelijk van hun ouders. Je leest daarna om en om over hun levens, mijlenver uit elkaar. Maar op de een of andere manier blijft er een bijzonder lijntje tussen deze twee jonge intelligente mensen. Wat een aanrader!

*****

Mening Viv:
Een young adult boek met een bijzonder liefdesverhaal. Lucy en Owen ontmoeten elkaar in New York in de lift van het appartementsgebouw waar ze wonen. De lift komt vast te zitten door een grote landelijke stroomstoring. Daarna komt het verhaal wat traag op gang. De twee communiceren met elkaar via ansichtkaarten (leuk!). Owen reist met zijn vader door de Verenigde Staten. En Lucy verhuist met haar ouders naar Engeland. Ondanks de afstand blijft er aantrekkingskracht tussen de twee. Dit liet mij toch doorlezen. En heeft me niet teleurgesteld.

***

Marjon en Viv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.