Duur huis, nooit thuis

Auteur: Renée Lamboo
Uitgever: Hayststack
Jaar: 2018
Bladzijden: 176

Over het boek:
Je hebt een mooi huis, twee glimmende auto’s voor de deur – net als de buren. Maar net als zij ben je een slaaf van je werk geworden, want je luxe leventje moet worden betaald. RenĂ©e gooide het roer om: weg met die dure auto, geen gigantische hypotheek. Dan maar geen indruk maken op de buren. Wat ze ervoor terug kreeg? Tijd en vrijheid.
Ook jij kunt stoppen met de ratrace en beginnen met het leven waar je echt gelukkig van wordt. In dit boek beschrijft Renée, bekend van porterenee.nl, wat jij vandaag kunt doen om morgen vrij te zijn.
Renée Lamboo (33) is journalist en woont samen met haar twee kinderen en man in een huis dat over tien jaar volledig hypotheekvrij is. Haar auto is klein en zit vol deuken, maar is wel afbetaald. Ze hoeft maar drie dagen in de week te werken omdat haar vaste lasten laag zijn. Renée heeft daarom tijd voor leuke dingen.

Mening Marjon:
Dit boek staat in Kobo Plus en de titel sprak me aan. Ik zie het veel om me heen: jonge gezinnen, gelukkig met elkaar en hun prachtige kostbare kinderen in een prachtige groot koophuis… Maar ze moeten volop werken en de kinderen ‘uitbesteden’ om dat huis te betalen. En die kinderen zijn zo snel groot. Geniet van je kinderen mensen, denk ik dan. Je kan het niet meer over doen. Kan je niet goedkoper wonen? Waarom moet je het maximale aan hypotheek afsluiten? Waarom zijn mensen met 2 kinderen niet meer tevreden met een vierkamerwoning met zolder en een tuin (wij groeien er uit hoor ik vaak)? Vroeger groeiden kinderen wel in kleinere woningen op en dat was ook goed. RenĂ©e Lamboo heeft ook een andere kijk op geld en schrijft er op een hele manier over in dit boek. Ze vertelt – naar eigen ervaring – hoe je je leven anders kan inrichten, hoe je geld en vrije tijd overhoudt. Het boek staat vol bruikbare tips, niet alleen financieel maar ook emotioneel. Want je leven financieel omgooien vraagt iets van je. Het is een geweldig leuk en informatief boek om te lezen!

Kanttekening: ik las online dat ze in het boek veel content van haar blog heeft gebruikt. Ik kende haar blog nog niet, dus ik kan het niet beoordelen. Maar als dat zo is, kan het vervelend zijn als je ook nog geld in het boek gaat stoppen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.