Echo van de tijd

echovandetijd

Auteur: Pamela Hartshorne
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2012
Aantal bladzijden: 432

Samenvatting:
York, 1575. Als Hawise Aske op de markt naar een knappe vreemdeling glimlacht, is dat de eerste in een reeks gebeurtenissen, getekend door jaloezie, haat en verlangen. Hawise wordt al snel beschuldigd van hekserij – en voor een jonge vrouw in het Elisabethaanse York is er geen ontkomen aan de gevolgen van die beschuldiging. Meer dan vier eeuwen later reist de Amerikaanse Grace Trewe af naar het vervallen huis in York dat ze van haar peettante heeft geĂ«rfd. Grace is vastbesloten kort te blijven – zelfs nadat ze haar knappe buurman Drew ontmoet. Maar naarmate ze langer in het huis is, raakt ze gefascineerd door haar steeds realistischere dromen over een onbekende vrouw uit een vervlogen verleden. Drew is onder de indruk van de levensechte details die Grace met hem deelt, maar maakt zich ook zorgen. Is Grace langzaam gek aan het worden? Of is haar leven op een of andere manier verbonden met dat van de vrouw die ooit als heks werd verdronken?

Mening:
Wat een boek! Niet meer weg te leggen. De balans ‘gewoon roman’ en fantasy is precies goed en houdt je in de ban. Geesten van weleer, tijdreizen, boosaardige entiteiten, heksen en de heksenjacht… Het wordt zodanig gebracht dat het lijkt alsof het echt kan gebeuren en wie zegt dat dat niet zo is? En dan wordt het Samhain (Halloween) en wordt het pas echt spannend. Een boek om nooit meer te vergeten. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

 

6 gedachten over “Echo van de tijd”

 1. was inderdaad een goed aanrader,voor mij *****
  Zodra ik in het boek begon was ik eigenlijk al verkocht, het begint meteen al spooky en het is net als bij Grace of je mee word genomen naar 1575 en dat je daar zelf alles meemaakt.
  Bij een film hoor je vaak aan de muziek of het spannend word,maar op Ă©Ă©n of andere manier voelde ik in dit boek ook die sfeer van spanning.
  Het heen en weer van vroeger naar nu zat daarom ook erg goed in elkaar.
  Soms heb ik het even weg moeten leggen omdat sommige stukjes je best aangrijpen,ik kan me zo ook wel voorstellen waarom vroeger de mensen als heksen werden gezien.
  Een boek wat letterlijk wel even rond blijft spoken in mijn hoofd.

  1. Ik wist wel dat het ook een boek voor jou zou zijn! Ik kon het ook niet onmiddellijk loslaten. Ik hoop dat er meer boeken van haar in dit genre verschijnen!

 2. Dit boek heeft een grote indruk op mij gemaakt, wat fantastisch geschreven.
  Het verhaal heeft twee verschillende lijnen die wel bij elkaar horen. Je glipt van York 1575, het leven van Hawise Aske, met de heksenvervolging en de pestepidemie zo terug in het leven van Grace Trewe, vier eeuwen later, die een huis in York heeft geërfd van haar peettante. Vanaf het begint dat Grace dit huis
  betreedt krijgt ze visioenen van het leven dat Hawise leefde. Ik heb vaker boeken gelezen met overgangen naar andere tijden, maar geen Ă©Ă©n daarvan liep zo vloeiend over als dit verhaal. Geweldig een top 10 plaats! En een dikke 5*

  1. Jij ook al hĂš! Ik hoop echt dat er meer boeken van dit genre van deze schrijfster komen. Ik was ook verrast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.