Echt verliefd

echtverliefd

Auteur: Cathy Kelly
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2016/2003
Bladzijden: 400

Over het boek:
Evie, secretaresse en alleenstaande moeder, staat op het punt te trouwen met de aardige, maar veilige Simon. Alles lijkt in orde, maar Evie is hopeloos verliefd op de liefde. Ze blijft fantaseren over wilde mannen die haar willen veroveren.
Haar zusje Cara heeft de mannen voor het uitkiezen, maar ze is niet van plan zich te binden. Tot wanhoop van Evie, want straks is het misschien te laat.
Evies beste vriendin Olivia heeft een stroef huwelijk. Haar man wil dat ze thuisblijft, terwijl zij op zoek is naar een baan buiten de deur. Ondanks de aanmoedigingen van Evie en Cara durft Olivia zich niet te verzetten tegen haar echtgenoot.
Dan verrast Evies vader hen door zich te verloven met de Amerikaanse Vida. Op het huwelijksfeest zorgt een van de gasten voor een enorme opschudding, waardoor al hun levens voorgoed zullen veranderen.

Mening Natasja:
Evie en haar zusje Cara en Olivia de beste vriendin van Evie, zijn stuk voor stuk prachtige vrouwen die allemaal hun eigen problemen hebben, zonder dat ze dat eigenlijk in de gaten hebben, totdat de vader van Evie en Cara bekend maakt dat hij gaat trouwen. Door Ă©Ă©n persoon gaat bij alle drie de vrouwen een lichtje branden op verschillende manieren.
Nu zul je denken hoe kan Ă©Ă©n iemand daar voor zorgen, dat was mijn vraag ook meteen. Maar zodra hij eenmaal in de levens van de vrouwen is begrijp je dat.
Ik vond het een prachtige roman waar je je geen minuut in hoef te vervelen, iedereen zal wel iets herkennen in de situaties waarin de vrouwen zich in begeven.
Dat maakt de boeken van Cathy ook zo aangenaam. Dat er altijd wel een les in zit, die je aan het denken zet.
Het was ook even geleden dat ik een boek las van haar, maar ik moet zeggen ze blijft fantastisch schrijven op een manier waar je je in thuis voelt.

Mening Marjon 12-2-2010:
Ik moest er even inkomen, maar toen zat ik er ook in, verrast en wel. Veel herkenbaarheid in dit boek. Ik ging van de hoofdpersonen houden en al leek het einde voorspelbaar, was er toch nog plaats voor een kleine verrassing.

*****

Mening Marjon nu:
Ook al las ik het eerder, ik herkende nog maar een beetje van het boek. Daardoor las het als nieuw en wat heb ik genoten. De kracht van Cathy Kelly is dat ze de hoofdrolspelers als echt mensen met al hun leuke en minder leuke eigenschappen neerzet. Daardoor kon ik me echt ergeren aan Evie en had ik zo te doen met Olivia. En alle hulde voor Oliva die haar eigenwaarde hervindt en inziet dat ze debet is aan het gedrag van haar man en zijn ouders. Ze wordt sterker en sterker en dat heeft grote gevolgen. Evie trekt doorlopend haar eigen conclusies, oordeelt en ziet alles erg zwart-wit, waardoor ze blind blijft voor wat er echt gebeurt. En Cara wandelt er luchtig doorheen, ontmoet de grote liefde, moet eerst nog iets verwerken, maar dan lacht het leven haar toe. Een heerlijk boek met echte mensen, met gezelligheid, verdriet, plezier, tekortkomingen… Gewoon een heerlijk boek over het leven dus.

*****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.