Een dierbare tijd (Moederdagen)

Dit boek is ook uitgegeven met de titel: Moederdagen.

Auteur: Erica James
uitgever: Poema Pocket
Bladzijden: 445
Jaar: 2003/2004

Over het boek:
Omdat ze meer tijd wil doorbrengen met haar vierjarig zoontje Ned, verruilt Clara Costello haar goedbetaalde baan en haar sportwagen voor vrijheid en een camper. Haar familie en vrienden verklaren haar voor gek, maar ze blijft bij haar plan en vertrekt met Ned op rondreis door Engeland.

Mening Natasja:
Mijn voornemen voor 2017 is oude en nieuwe boeken om en om te gaan lezen. Zo kwam ik bij dit oudje aan van Erica James. En nu vraag ik me toch echt af waarom ik dit boek zolang heb laten wachten. Misschien omdat er zoveel nieuwe boeken uitgebracht worden en ik dan alles weer op mijn lijst naar beneden schuif. Maar met dit boek heb ik echt te lang gewacht. Wat een mooi hartverwarmend verhaal is dit. Zo menselijk en echt, en personen komen tot leven. Je gaat van die oude knorrepot houden, en ook alle andere personen uit het verhaal zijn goed uitgewerkt. De reis die Clara samen met Ned gaat maken zal je niet snel vergeten.

*****

Mening Marjon (19-10-2010):
Fantastisch! Dit is zoals ik de boeken van Erica James ken. Het voelde al direct als een warm bad en er kwam geen moment van verveling of langdradigheid. Het boek kent eigenlijk 3 verhalen, het verhaal van Clara en haar zoontje, het verhaal van de familie Liberty, wat ook het verleden vertelt en het wat korter neergezette verhaal van Archie. Clara verbindt alle mensen met elkaar en dat maakt het tot een bijzonder verhaal.

Het boek kwam in april opnieuw uit – onder een andere titel – en is niet meer verkrijgbaar. Ook tweedehands is het moeilijk te vinden. Ik had geluk dat ik een exemplaar op Marktplaats tegenkwam. Ik heb nu alle boeken van Erica James en ik hoop met heel mijn hart dat ze weer zo gaat schrijven.

*****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.