Een held van een hond

Schrijver: Allen & Sandra Parton
Uitgever: De Boekerij
Jaar: 2010
Aantal blz: 285

Over het boek:
Allen Parton werd begin jaren negentig als militair tijdens de Golfoorlog uitgezonden, terwijl zijn vrouw thuis met twee jonge kinderen achterbleef. Tijdens een ongeluk liep Allen een ernstige hoofdwond op dat hij zwaar gehandicapt werd en zelfs het grootste deel van zijn geheugen kwijt was √ʬĔ hij kon zich zijn vrouw en zijn kinderen niet eens herinneren√ʬĬ¶ Sandra was opgeleid als verpleegster en hoopte door intensieve zorg Allen te helpen. Jaren van revalidatie hielpen wel iets, maar de Allen van na het ongeluk was niet meer de Allen aan wie ze ooit haar jawoord gaf. Sandra moet alles op alles zetten om haar echtgenoot, en de vader van haar twee kinderen, niet voorgoed te verliezen. En toen was daar Endal: een labradorpuppy met zijn eigen problemen. Een banjer, die zich keer op keer in de nesten werkte. Tot hij Allen en Sandra in zijn hondenhart sloot, en vanaf dat moment hun wereld compleet veranderde met zijn hulp, liefde en streken. Dit is hun inspirerende verhaal.

Mening Marjon (13 april 2011):
Het verhaal wordt afwisselend verteld door Allen en Sandra en ik vind dat ze geen van beiden een prettige verteltechniek hebben. Het leest alsof je naar een opsomming van feiten kijkt. Jammer, want ze hebben een goed verhaal te vertellen. Misschien was het beter geweest als ze een professionele auteur of een journalist in de arm hadden genomen.
De eerste helft van het boek wordt daardoor enigszins langdradig omdat ze uitvoerig vertellen wat er met Allen gebeurde en welk effect dat had op Sandra en hun twee kinderen. Pas op de helft van het boek komt Endal, hun bijzondere hond in het verhaal. Het vertellen daarover is niet minder droog dat de eerste helft van het boek, maar het onderwerp maakt het wel een stuk boeiender. Dus je leest het uit en je leeft evengoed mee.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.