Een huis in Frankrijk

eenhuisinfrankrijk

Auteur: Eva de Wit
Uitgever: Zomer & Keuning
Bladzijden: 304
Jaar: 2015

Over het boek:
Rendez-vous van vier vriendinnen waardoor alles verandert

Suus heeft het misschien nog het best op orde. Maar ook dat is schijn, want zij heeft grote financiële problemen
 en is ongepland zwanger van een derde kindje.

Als de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

Mening Natasja:
Dit zijn nou van die boeken die ik zo graag lees, ze geven je ontspanning en ontzettend veel leesplezier. Ook de cover van het boek spreekt al boekdelen, prachtig.

De vier vriendinnen Suus, Melanie, Jessica en Nina hebben allemaal wel de nodige ellende in hun leven meegemaakt, en het komt dan ook erg goed uit als ze een mail krijgen van Melanie om bij elkaar te komen in het geweldig mooie huis in Frankrijk. Maar bestaat die vriendschap nog wel? Of moeten ze elkaar weer leren kennen en eerlijk zijn over alles in hun leven?

Ik denk ook dat iedereen, dat als je terug kijkt in je leven de nodige problemen heeft gehad, zoals ze meestal zeggen ieder huisje heeft zijn kruisje, en word je vaak niet gevormd door wat je meemaakt in je leven?

Dit vind ik geweldig neer gezet in dit verhaal, maar niet alleen deze dames hebben een rol in dit boek, vergeet ook Marie niet, wat een lieve vrouw, gewoon een engel.

Een hele fijne duidelijke schrijfwijze, het enige nadeel vond ik, dat het zo snel uit was.

*****

Mening Viv:
Wat eerst een gewone chicklit lijkt, bevat toch veel meer diepgang. Het boek beschrijft een zomer in Frankrijk waarbij 4 studievriendinnen elkaar naar jaren weer treffen in Zuid-Frankrijk waar Melanie al 10 jaar woont met haar Franse partner. Alle vriendinnen hebben zo hun levensverhaal maar durven elkaar niet de waarheid te vertellen. De huishoudster Franse Marie speelt een belangrijke rol en wint mijn sympathie. Ze gooien allemaal het roer om en beginnen een bed and breakfast. Heerlijk zomers leesvoer. En met een boodschap dat eerlijkheid en vriendschap je ver kunnen brengen in het leven.

*****

Natasja en Viv.

EĂ©n gedachte over “Een huis in Frankrijk”

  1. Wat een heerlijk ongecompliceerd boek met een verrassende diepgang. Vier vriendinnen van weleer ontmoeten elkaar na jaren en willen niet tegenover de anderen toegeven dat ze niet gelukkig zijn. Hun problemen zijn serieuze problemen, maar worden niet erg uitgediept. Het vreemde is dat hun huishoudster Marie juist diepgang in het verhaal brengt met haar mensenkennis en wijsheid. De sfeer van Frankrijk en vakantie is heerlijk in het verhaal verwerkt, het verhaal leest lekker weg. Een echte feel good-roman.

    ****

    Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.