Een jaar met jou

 

Auteur: Julia Whelan
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2018
Bladzijden: 384

Over het boek:
Hij heeft een geheim, zij staat voor een onmogelijke keuze en ze hebben maar één jaar samen
De Amerikaanse Ella volgt haar droom: een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Na dat jaar zal ze aan de slag gaan voor het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur.
Maar haar jaar verloopt anders dan verwacht. Haar po√ęziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, ook al blijft hij afstandelijk. Ze worden friends with benefits; Ella is immers maar een jaar in het land. Langzaam ontdekt Ella echter dat Jamie een groot geheim bij zich draagt, een geheim dat hun relatie ‚Äď en Ella’s toekomst ‚Äď volledig zal veranderen. Als het einde van het universiteitsjaar nadert, staat Ella voor de onmogelijke keuze: blijft ze of gaat ze terug?

Mening Marjon:
Het thema in het boek is een thema wat ik de laatste tijd vaker ben tegengekomen. Toch zag ik het niet aankomen. Dit boek is gelukkig heel anders en heel mooi geschreven. Je moet wel je aandacht erbij houden, maar dat kost niet veel moeite. Ella is Amerikaanse die een academisch jaar naar Oxford gaat en daar in de ik-vorm over vertelt. Daarnaast krijgt ze een campagne-opdracht, maar het verhaal draait in wezen echt om Jamie die ze ontmoet. Ze houden zichzelf voor dat ze alleen maar een korte relatie met elkaar willen, maar het is voor de lezer al gauw duidelijk dat het veel meer is. Dan komt het geheim van Jamie uit en dan wordt alles anders. Niet heel erg verrassend, maar toch heel mooi en met diepgang geschreven. De sfeer van en het leven op de Universiteit van Oxford wordt ook uitgelicht. Je leest het boek in een ruk uit en het blijft nog wel even bij je.

*****

Ik ontving het boek van de uitgever waarvoor mijn hartelijke dank!

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.