Een leven lang geleden

Auteur: Dave Boomkens
Uitgeverij Luiting-Sijthoff
Jaar: 2019
Bladzijden: 232

Over het boek:
Dave Boomkens – Een leven lang geleden – Non-Fictie
Een leven lang geleden is het aangrijpende levensverhaal van Getty Kaspers, die beroemd werd toen zij in 1975 het Eurovisie Songfestival won. Een leven lang geleden is geschreven door Dave Boomkens, auteur van de biografie Liesbeth List – De dochter van de vuurtorenwachter.
In 1975 wint Getty Kaspers met Teach In het Eurovisie Songfestival. Maar haar leven was niet altijd een sprookje. Vlak na haar geboorte werd ze afgestaan door haar biologische moeder, die haar na zestien jaar weer terugeist. En ook na de hit “Dinge dong’ verloopt haar leven vol ups en downs.
Getty Kaspers vertelt over de jaren die volgen: jaren vol met optredens, zonder dat ze ook maar een cent betaald krijgt voor de monsterhit waarmee ze bekend werd. Over hoe ze berooid terechtkomt in Portugal, waar ze de liefde vindt. Het huwelijk is echter bitter slecht en wanneer ze terugkeert naar haar geboorteland, Oostenrijk, overlijdt haar man aan ALS. Ze vertelt over Cor, de vrachtwagenchauffeur die haar leven weer op de rit krijgt. En natuurlijk over dat ene sprookje dat elk jaar weer grootser terugkomt: het songfestival.

Mening Marjon:
Getty Kaspers die bekend werd als de zangeres van Teach-Inn heeft allesbehalve een ‘normaal’ leven achter de rug. Als je haar ziet zie je een stralende vrouw en dat is eigenlijk wel een wonder. In dit boek vertelt ze – door Dave Boomkens geschreven – over haar vreemde jeugd, over hoe het begon met Teach-Inn, haar huwelijk met een oplichter, haar huwelijk met een lieve man die ze verloor na hem drie verpleegd te hebben en haar huidige liefde: Cor. Het is een boeiend verhaal en het laat je ook niet zomaar los.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.