Een leven na jou (Lou Clark 2)

eenlevennajou

Auteur: Jojo Moyes
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2016
Bladzijden: 432

Over het boek:
Jojo Moyes, de auteur van de hit ‘ Voor jou’ (Me Before You) schreef ‘Een leven na jou’ (After You). Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden? Me Before You (het verhaal wordt vergeleken met Intouchables) wordt verfilmd met in de hoofdrol Emilia Clarke (Game of Thrones) in de hoofdrol.

Mening Natasja:
Een leven na jou is een mooi vervolg op “Voor jou”. Nadat ik het eerste deel had gelezen was ik erg nieuwsgierig naar de film “Me before you”, en ook die vond ik net zo mooi als het boek.
Ik zat meteen weer helemaal in het verhaal, en besloot dat mijn volgende boek zeker “Een leven na jou” moest worden.
Ik was benieuwd hoe het nu met Lou Clarke zou gaan, en de rest van de familie van Will.
Ook door dit verhaal was ik weer aangenaam verrast, want er gebeurt werkelijk van alles met het leven van Lou Clark en ze is nog net zo spontaan gebleven.
Het verwerkingsproces komt heel duidelijk naar voren. En we maken ook kennis met nieuwe personen die je weer in je hart sluit.
“Voor jou” is een verhaal met een zwaar onderwerp, dat is in dit boek wel iets minder, maar toch vind ik dit werkelijk een hele mooie afsluiting van het verhaal dat iedereen zo aangreep.

****1/2

Mening Marjon:
De Lou die we in het eerste boek leerden kennen komt ook in dit boek weer tot haar recht. Toch heel bijzonder dat een karakter zo goed uitgewerkt wordt dat je Lou echt herkent. Er overkomen haar bijzondere dingen waardoor ze inderdaad echt leeft, zoals Will haar had voorgehouden te doen. Alleen overkomt het haar meer dan dat ze er voor kiest. Behalve als het om die ene baan gaat… Dan moet ze wel een keuze maken…
Heerlijk boek dat prettig wegleest, helemaal goed!

*****

Mening Viv:
Het vervolg op de besteller ‘Voor jou’. Ook van dit boek erg genoten. Lou komt weer echt tot leven en ze heeft echt een bijzondere persoonlijkheid. Ook nieuwe personages die aan bod komen worden levensecht beschreven. Dat vind ik toch wel de kracht van deze schrijfster. Zal ook eens 1 van haar andere boeken gaan proberen, zag dat ze er een heleboel heeft geschreven. En er is ook nog een deel 3 met Lou Clark in de hoofdrol die op mij ligt te wachten!

*****

Natasja en Marjon en Viv.

Voorgaande deel:

2 gedachten over “Een leven na jou (Lou Clark 2)”

 1. Ik was over het boek “voor jou” razen enthousiast.
  Ik kon ook niet wachten tot dit vervolg uit zou komen.
  Een tijdje geleden heb ik het gelezen en moet eerlijk zeggen dat ik toch wat teleurgesteld was.
  Waar het eerste boek mij echt raakte (tot tranen toe op het eind), vond ik dit boek vaak wat onwaarschijnlijk overkomen.
  Waar het verhaal van “voor jou”nog voor een groot deel in mijn hoofd zit,ben ik veel van “na jou”alweer kwijt. Een teken dat het boek mij dus niet zo heeft geraakt of geboeid.
  groetjes Ghita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.