Een lucht vol Franse dromen (Anneloes in Frankrijk 2)

 

Auteur: Michelle Visser
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 336

Over het boek:
Anneloes Beekman (Loes voor vrienden en familie) doet er alles aan om van haar chambres d’hĂŽtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuis voelt in haar nieuwe leven, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook telkens op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in het bestaan van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven


Mening Viv:
Dit boek is het vervolg op “Het huis met de blauwe luiken”. De Nederlandse Anneloes heeft inmiddels een draaiend “chambres d’hĂŽtes” in een klein dorpje in het midden van Frankrijk. Je leert de dorpsgenoten en ook sommige gasten beter kennen. Er zit iets meer diepgang in vind ik dan in het eerste deel. Ook wat zwaardere onderwerpen worden aangesneden zoals homoseksualiteit die niet wordt geaccepteerd door familie en een gescheiden vader die zijn zoon niet meer mag zien. Het blijft een zomers verhaal en deze onderwerpen worden niet heel dramatisch beschreven. Een accommodatie runnen in een ander land blijft een uitdaging, kan Anneloes voldoende verdienen om haar chambres d’hĂŽtes open te houden. Gelukkig krijgt ze genoeg hulp van vrienden, familie en dorpsgenoten. En ook romantiek speelt een rol in dit tweede deel. Fijn boek om op vakantie of in de tuin te lezen. Of in de winter als je je in zomerse sferen wilt komen.

****

Viv.

Vorig deel:

 

2 gedachten aan “Een lucht vol Franse dromen (Anneloes in Frankrijk 2)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.