Een nieuw begin

nieuwbegin

Titel: Een nieuw Begin
Aantal Pagina’s: 492¬†pagina’s
Uitgever: Boekerij
Jaar uitgave: februari 2013

Samenvatting:
Reece Gilmore heeft alle reden om Boston te ontvluchten. In Angel’s Fist, een dorpje midden in de prachtige natuur van Wyoming, vindt ze een baan als kok in een klein wegrestaurant. Op haar vrije dag trekt ze de bergen in. Door haar verrekijker bewondert ze het uitzicht over de rivier. Bij toeval ziet ze aan de overkant een stel dat blijkbaar ruzie heeft. Plotseling grijpt de man de vrouw bij de keel tot ze niet meer beweegt. Als Reece vertelt wat ze heeft gezien, is er niemand die haar gelooft. Behalve Brody, ook een buitenstaander in het dorp. Na een aantal bedreigingen wordt het duidelijk dat iemand Reece uit de weg wil ruimen, en moeten ze samen achter de waarheid zien te komen…

Mening Jolanda:
Ik moest even denken aan Virgin rivers bij dit boek ook weer iemand die de boel ontvlucht alleen deze keer geen zuster, maar een kok. Waarom en hoe en wat is in het begin nog niet helemaal duidelijk, maar als zij in een klein dorpje komt, en uiteindelijk haar draai wat begint te vinden wordt het allemaal wel duidelijk.
Tijdens een van haar wandelingen ziet ze in haar ogen een moord gebeuren een klein probleem ze is de enige die het ziet en wordt niet serieus genomen door de meeste mensen. Als Brody alles hoort gelooft hij haar, en helpt haar te zoeken naar de waarheid. Het leuke aan dit boek is dat niets is wat het lijkt, en daardoor blijf je maar door lezen.
Nora Roberts begint aardig te scoren bij mij het zoveelste boek wat een hoge waardering krijgt.

****

Mening Marjon:
Vanaf de 1e bladzijde was ik verloren. De schrijfstijl, de sfeerbeschrijvingen maar ook het neerzetten van het karakter van Reece. Reece is erg beschadigd en ze wordt heel re√ęel neergezet, net als de andere medespelers trouwens. Geen zoetsappig gedoe, gewoon eerlijke mensen met hun onhebbelijkheden en hun gewoontes. En behalve dag wordt het verhaal erg spannend. Ik kon het boek niet meer wegleggen. Ik ga echt vaker Nora Roberts boeken lezen!

*****

Jolanda en Marjon.

4 gedachten aan “Een nieuw begin”

  1. Oh deze gaat op de lijst omhoog ūüėČ Doet me ook denken aan Trein 16:40 van Agatha Christie: Miss Marple ziet in de trein die net even naast de hare rijdt hoe een vrouw gewurgd wordt en omdat er eerst geen lijk wordt gevonden, wordt niet geloofd dat ze dat heeft gezien.

  2. Vanaf de 1e bladzijde was ik verloren. De schrijfstijl, de sfeerbeschrijvingen maar ook het neerzetten van het karakter van Reece. Reece is erg beschadigd en ze wordt heel re√ęel neergezet, net als de andere medespelers trouwens. Geen zoetsappig gedoe, gewoon eerlijke mensen met hun onhebbelijkheden en hun gewoontes. En behalve dag wordt het verhaal erg spannend. Ik kon het boek niet meer wegleggen. Ik ga echt vaker Nora Roberts boeken lezen!

    *****
    Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.