Een nieuw leven

Auteur: Katie Fforde
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 320

Over het boek:
Caro Swanson weet niet zo goed wat ze met haar leven aan moet, behalve dat ze wel eens “iets nieuws’ wil doen. Als ze een advertentie ziet waarin een heer op leeftijd een assistente zoekt voor in zijn landhuis in de Schotse Hooglanden, twijfelt ze geen moment en schrijft ze een brief. Tot haar verbazing wordt ze meteen aangenomen, en ze vertrekt naar het prachtige landgoed Glen Liddell.

Eenmaal aangekomen valt Caro als een blok voor het ruige, overweldigende landschap, voor het onvervalst Schotse -kasteel met het meer ernaast en voor de charmante oude laird van het landgoed. Ze voelt zich al snel helemaal thuis in haar nieuwe leven, en als ze op een dag een klein meisje ontmoet dat snakt naar liefde en aandacht is ze helemaal verloren. Zeker als ze in de vader van het kind de man herkent die ze jaren geleden ontmoette op een Grieks eiland en die ze nooit heeft kunnen vergeten.

Mening Marjon:
Een heel gezellig boek waar je snel doorheen vliegt, maar niet met de standaard die ik van Katie Fforde gewend ben. Ik heb het gevoel dat er veel had moeten worden weggestreept, maar dat dat niet is gedaan om het boek te vullen. Het is te veel, de hoofdpersoon krijgt onwaarschijnlijk veel voor elkaar. Het boek is enigszins rommelig. Dat ben ik van Katie Fforde niet gewend. Jammer. Maar ik kijk toch naar haar volgende boek uit.

***

Marjon.

2 gedachten aan “Een nieuw leven”

  1. Ik deel jouw mening hier. Ik heb in deze druilerige vakantie week het boek gelezen. Het leest lekker weg, maar de verhaal lijn bevat teveel onwaarschijnlijkheden, waardoor het op mij niet goed overkwam. Ik ken haar andere boeken niet. Zag deze liggen en met het oog op de regenachtige dagen heb ik het gekocht. Voor mij geen boek om te herlezen.

    1. Ze heeft echt leuke boeken geschreven. Geen hoogstandjes, maar ze lezen prettig weg. Dit boek vind ik echt wat minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.