Een nieuwe zomer, een nieuw begin

nieuwezomer

Auteur: Morgan Matson
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 320

Korte samenvatting:
De 17-jarige Taylor is van plan haar zomer aan het zwembad door te brengen, maar dan hoort ze dat haar vader nog maar enkele maanden te leven heeft. Hij wil de zomer met zijn gezin doorbrengen in hun huisje aan het meer, een plek waar ze in geen jaren zijn geweest. De plek ook waar Taylor vijf jaar geleden haar eerste vriendje en haar beste vriendin heeft achtergelaten met het idee nooit meer terug te keren. Nu krijgt ze ongewild een tweede kans met familie, met vrienden en in de liefde.

Mening:
Het mag dan een boek zijn dat bedoeld is voor de jeugd van ongeveer 15 jaar; ik vind het een zeer volwassen boek. Met weliswaar typische ‘problemen’ die jongeren op die leeftijd ondervinden (en waarvan ik het gevoel heb dat het nog maar heel kort geleden is dat ik ze ook ondervond), maar vooral over het leven. Af en toe wordt het heel heftig en zat ik met tranen te lezen. Dit boek raakt je.

Aantal sterren (maximaal 5) *****

Marjon.

 

7 gedachten over “Een nieuwe zomer, een nieuw begin”

 1. Hij was prachtig mijn reactie *****

  Dit boek kan zowel door de jeugd als volwassenen gelezen worden,ik weet zeker dat het beide aangrijpt.
  Dit boek is niet alleen erg triest maar ook mooi.(ik heb dan ook een traan gelaten)
  Je weet vanaf begin wel wat er gaat beuren maar hoe het beschreven word hoe iedereen zijn eigen voelt en hoe ze daar mee omgaan is prachtig en emotioneel.
  Dit is gewoon de realiteit het omgaan met situaties waar je liever niet in beland.

 2. Een heel indrukwekkend verhaal over het ziektebed van een vader en het naderende verlies.
  Hoe neem je afscheid zolang het nog kan. Dit overkomt Taylor en haar familie. Taylor is een goed neergezet personage waar je met meeleeft. Ik heb op het laatst dan ook menig traantje gepinkt. Hoe belangrijk is vriendschap in deze omstandigheden en hoe verwerk je je verdriet persoonlijk. Dit verhaal kan een ieder van ons overkomen zeer realistisch geschreven.
  5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.