Een tuin vol geheimen

Auteur: Kelly Doust
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 416

Over het boek:
Een vervallen landhuis, een ruziënde familie en vijf generaties sterke vrouwen
Als haar modemerk failliet gaat, ziet ontwerpster Sylvie Dearlove zich gedwongen van het hippe New York terug te verhuizen naar haar familielandhuis in Engeland. Het huis van dit oude, adellijke geslacht is vervallen en ook met haar excentrieke overgrootmoeder gaat het niet goed. De familie heeft besloten het landhuis en de bijbehorende tuin op te knappen om het te kunnen verkopen. Wanneer haar ouders Sylvie vragen de zolder op te ruimen, stuit ze op twee familiegeheimen die haar verleden, heden en toekomst op zijn kop zetten.
Het verhaal van de Dearloves strekt zich uit vanaf de tijd van koning Edward via de Tweede Wereldoorlog naar het hedendaagse Londen. Vijf sterke vrouwen tonen de verwoestende werking van geheimen en de kracht van familiebanden.

Mening Marjon:
Een prachtig verhaal waar je je helemaal in kan verliezen. Je wordt meegenomen naar Engeland, naar een landhuis met veel geschiedenis. Sylvie komt daar na een faillissement terug uit New York en wordt geconfronteerd met twee wanhopige ouders, een flamboyante grootmoeder en een onaangename overgrootmoeder die op het punt staan het huis en de tuinen te verkopen. Ze kunnen het financieel niet meer onderhouden. Terwijl Sylvie zich daarom verdienstelijk maakt en de zolder op gaat ruimen komt er opeens van alles boven uit de familiegeschiedenis. En ze ontmoet haar oude buurjongen weer… Prachtig boek waar je in blijft lezen, met een verleden en een heden. Je moet wel je aandacht houden bij de verschillende familieleden maar het is zo de moeite waard.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.